{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Tajna se krije do četvrtka
Top secret: Dortmund dobija novog sponzora koji donosi brdo para

Dokumenti sa natpisom “Strogo poverljivo” čuvaju se na Vestfalenu poslednjih dana. U tim kovertama je nešto što će javnosti biti otkriveno u četvrtak. Nemački mediji su uspeli da iščačkaju generalno o čemu se radi, ali detalje – niko.

Dan posle velike pobede nad Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona (2:1), Kiker je objavio da će Borusija Dortmund za koji dan dobiti novog generalnog sponzora. I da će on doneti brdo para! Niko ne zna ime kompanije koja će finansirati crno-žute, niti sumu koju će uneti u klub.

Ali, neki red veličina se naslućuje. Dosadašnji generalni sponzor Dortmunda je kompanija Evonik. Domaći nemački hemijski gigant iz Esena. On je za reklamu na grudima žuto-crnog dresa plaćao 20.000.000 evra! A, novi sponzor će debelo premašiti tu sumu. Ostaće i Evonik uz Dortmund, ali će se njegova reklama videti samo na utakmicama Kupa Nemačke. Za nju će plaćati, naravno, manje od tih 20 miliona. A, čiji će naziv stajati na dresovima koje će nositi Haland, Sančo, Rojs i ekipa, saznaće se tek u četvrtak.

Nekada je Borusija imala nadimak Milioneri, ali to je bilo u srećna doba devedesetih godina prošlog veka, kada je bila prvak Evrope. Posle toga su naišle godine kada je više ličila na prosjaka, kada je morala da zajmi novac od Bajerna da ne bi bankrotirala. Sada su crno-žuti ponovo jedan od najuzbudljivijih timova na kontinentu. A, ni novca, očigledno, više neće nedostajati. Sad čekamo taj četvrtak…

Foto: Reuters

×