{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Radnički ne igra finale Kupa, nego igraju Partizan i Zvezda, i hajde sada da poništimo ranije donetu odluku. Zašto, pitam, zašto. Zar pristalice fudbalskog sporta i ljubitelji fudbala, zar navijači ova da naša do sada najuspešnija srpska kluba na jugu i jugoistoku Srbije, nemaju pravo da vide crveno-bele i crno-bele u direktnom duelu na Čairu“, pita se prvi čovek niškog kluba
Tončev ljut: Sramota, na šta ovo liči?! Radnički izgubio 10 odsto...

Nedugo pošto je ozvaničeno da će finale Kupa Srbije biti premešteno iz Niša u Beograd i da će domaćin biti Crvena zvezda stigla je reakcija iz Humske 1. U Partizanu kažu da "jesu zabrinuti, ali ne i iznenađeni" odlukom Takmičarske komisije FSS, a nedugo zatim svoju reakciju izneo je i fudbalski klub Radnički. 

rvi čovek niškog kluba Ivica Tončev veoma je nezadovljan posle najnovije odluke Fudbalskog saveza Srbije.
"Na šta sada sve ovo liči. Radnički ne igra finale Kupa, nego igraju Partizan i Zvezda, i hajde sada da poništimo ranije donetu odluku. Zašto, pitam, zašto. Zar pristalice fudbalskog sporta i ljubitelji fudbala, zar navijači ova da naša do sada najuspešnija srpska kluba na jugu i jugoistoku Srbije, nemaju pravo da vide crveno-bele i crno-bele u direktnom duelu na Čairu?! Da li, kako ih zovu 'večiti rivali' moraju da igraju samo u Beogradu? Ovo je najblaže rečeno sramota onih koji su doneli ovu najnoviju odluku koja je štetna i po fudbal i sve drugo", rekao je Tončev.

Zvanično: Finale u 19.00, domaćin Crvena zvezda

Saopštenje Partizana: Zabrinuti jesmo, iznenađeni nismo

Izneo je prvi čovek kluba sa Čaira potom nezadovoljstvo i optužbe zbog štete koju grad Niša, njegova privreda, ali i sam Radnički pretrpeti.
"Nama, kao klubu organizatoru finala po propisima pripalo bi deset odsto od sume od prodatih ulaznica. Znači, ako bi na finalu bilo 10.000 gledalaca sa ulaznicama plaćenih prosečno po 500 dinara, prihod bi bio pet miliona dinara, što nedvosmisleno znači da automatski Radnički ostaje bez milion dinara?! Ko će to nama da nadoknadi, ko će da podmiri naše dosadašnje troškove u pripremi finalne utakmice po mnogo osnova? Pitam i ko će da obešteti hotelijere, vlasnike ugostiteljskih i sličnih objekata koji su odavno planirali veliki broj gostiju na dan pre i na dan odigravanja finalne utakmice? Ko će da nadoknadi utrošeno vreme i definitivno veliku štetu zbog angažovanja od našeg kluba nekoliko desetina ljudi, koji su uveliko radili na organizovanju svih sitnica i stvari za četvrtak 23. maj i za finale Kupa".

Doduše, malo je nejasno kako bi prihod Radničkog bio milion dinara, ako je deset odsto od 5.000.000 tek 500.000 dinara...

Uz izjave Ivice Tončeva stoji i klupsko saopštenje...
"Niš je ogranizaciju meča za trofej u Kupu Srbije dobio još jesenas, ali je ta odluka danas promenjena, pa će se Crvena zvezda i Partizan 23. maja umesto na stadionu “Čair” sastati na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.

Bez obzira na to što se nije plasirao u finale, koje je žarko želeo da igra pred svojom publikom,  Fudbalski klub Radnički smatra da je drastično oštećen ovom odlukom FSS-a, a veliku štetu trpeće i sportska javnost Niša, kao i ljubitelji fudbala iz ovog grada i okoline, koji bi sigurno ispunili stadion do poslednjeg mesta. Grad Niš godinama unazad veoma uspešno ogranizuje finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u košarci, u kojem se najčešće za titulu bore upravo Partizan i Crvena Zvezda, tako da priča o bezbednosnom riziku jednostavno nema utemeljenje.

Radnički je prethodnih meseci uložio dosta sredstava u pripremu stadiona “Čair” za finale Kupa Srbije, pa će zbog ovog poteza biti prinuđen da traži novčanu naknadu od Fudbalskog saveza Srbije. Takođe, Radnički će biti uskraćen i za 10 procenata zarade od prodatih ulaznica za finalni meč, što je ozbiljan udarac za klupsku kasu ekipe kojoj je svaki dinar i više nego potreban u pripremama za novi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Niš je decenijama unazad omiljena baza za mnoge reprezentativne selekcije naše zemlje, svaka utakmica visokog rizika u ovom gradu je besprekorno ogranizovana, a ovim potezom je po ko zna koji put omalovažen od onih koji misle da je Beograd centar sveta i da niko van njega u ovoj državi ne zaslužuje ništa.

Na ovaj način je još jednom potvrđen sav besmisao priča kako je Radnički bio favorizovan u Kupu Srbije i kako mu je trofej dodeljen još u oktobru, odlukom da se finale igra u Nišu. Nadali smo se finalu, dali smo sve od sebe na terenu, ali ove godine nismo uspeli i idemo dalje. Radnički je Partizanu sportski čestitao na pobedi u polufinalu i bio spreman da uloži sav mehanizam kluba u ogranizaciju finala koje on neće igrati, ali mu čak ni to nije dozvoljeno u okruženju u kojem su trofeji izgleda rezervisani samo za dva tima", stoji u klupskom saopštenju.

Foto: Star Sport

×