{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ubuduće za Radnički neće moći da se potpisuje na šest meseci ili godinu dana
Tončev brani Krunića i tvrdi: Osnovni problem je u fudbalerima

Simo Krunićć ništa nije kriv, svu odgovornost za eliminaciju od estonske Flore već na startu evropskih kvalifikacija snose – fudbaleri. Tako bar tvrdi prvi čovek Radničkog Ivica Tončev u intervjuu za Sportski žurnal.
Više nemam dilemu da je osnovni problem u fudbalerima, a njima Srbija prolazna stanica. Svi navodno čekaju finansijski ogromne aranžmane, uopšte ne misle na klubove u kojima igraju. Klubovi će morati da se bore protiv ove pojave“, kaže Tončev za Žurnal i podseća da je šef struke ekipu preuzeo posle odlaska Nenada Lalatovića i maltene svih nosioca igre iz protekle sezone.

O razlozima zbog kojih niko od njih nije želeo da ostane u Nišu, a Lalatović i Drinčić su, samo primera radi, izabrali Novi Sad, a ne neku bogatu stranu zemlju, Tončev ne govori, ali zato najavljuje da će Radnički promeniti poslovnu politiku kad su ugovori u pitanju i da više neće biti kratkoročnih potpisa.
Doneće odluku da s ugovori s fudbalerima, bez obzira na starosnu dob, ubuduće poptpisuju najmanje na tri godine. Nećemo više dozvoliti da Radnički ostane samo s četvoricom fudbalera iz prethodne sezone“, ističe Tončev.

I to je u redu. Uostalom, ti kratkoročni ugovori, osim u izuzetnim situacijama, u razvijenom fudbalskom svetu maltene da ne postoje. Ali njih po srpskom fudbalu nisu proširili fudbaleri, već klubovi tako izbegavajući da prihvate višegodišnje finansijske obavzee.

Na kraju, neko je sve te igrače i doveo u Niš...

(FOTO: Star Sport)

×