{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Prvi čovek Nišlija najavio i radikalne mere
Tončev bljuje vatru: Katastrofa! Igrači se ponašaju kao turisti

Očekivao se evropski iskorak u odnosu na prošlu godinu, desila se bruka u Estoniji. Radnički je odigrao katastrofalan meč i dozvolio Flori da sa velikim kapitalom (2:0) stigne na Čair. Veliko razočaranje vlada u klubu sa Čaira o čemu svedoče reči prvog čoveka kluba Ivice Tončeva.

On je u izjavi za Sportski Žurnal žestoko iskritikovao igrače, rečima da su se ponašali kao turisti. Najavio je i radikalne mere.
„Katastrofa! I od igre i od ponašanja na terenu. Kao da su igrači bili turisti na izletu, kao da rezultat nije važan, kao da će golovi i pobede padati sa neba!? Tako su igrali. Nismo dobili nijedan vazdušni duel, dozvoljavali smo da se poigravaju sa nama. Nismo stvorili nijednu šansu za gol, nijednu akciju za pamćenje. Sve je bila čista improvizacija i nemoć“, jasan je bio Tončev.

Nije mu bilo potrebno postavljati pitanja.
„Neki od fudbalera se zavaravaju da ćemo ih i dalje tolerisati. Brzo ćemo se nekima zahvaliti na saradnji. Hoću borce na svakoj utakmici. Ni meni, ni celom rukovodstvu, nisu potrebne kukavice i oni koji su jaki samo na rečima. Dosta mi je praznih i neubedljivih priča,na terenu je učinak ravan nuli“.

Tim Sima Kurnića doveo je pod velikiznak pitanja dvomeč sa Ajntrahtomiz Frankfurta. Bio bi to idealan poligon za promociju Niša i Radničkog.
„Svi oni pričaju kako su obasuti ponudama iz inostranstva, da ih klubovi jure. Kako oni zamišljaju da će im se verovati, kada su jednu ovakvu priliku da se pokažu u Estoniji prokockali za 90 minuta. Zar se tako reprezentuju klub i grad“, završava Tončev.

×