{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Od danas uz ekipu
Tomane spreman: Sad ga čeka borba sa Boaćijem i Pavkovim

Crvena zvezda je rutinski rešila prvo prolećno gostovanje na Banovom brdu, bez pomoći Milana Gajića i Tomanea. Mladi desni bek i portugalski napadač su zbog povreda zadobijenih po povratku iz Turske bili van protokola.

Poslednja vest sa Marakane glasi: nekadašnji napadač Tondele oporavio se od povrede i koliko već danas bi trebalo da se priključi ostatku tima na treningu podno severne tribine Marakane. Portugalaca tek sada očekuje paklen zadatak i borba za minute u konkurenciji Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova. Potencijalni reprezentativac Gane je još tokom pripremnog perioda u Beleku postao prvi izbor Dejana Stanković, dok se Milan Pavkov nametnuo kao prva alternativa.

Velika očekivanja imali su od Tomanea u Ljutice Bogdana, pošto su ga posle višemesečnih pregovora doveli iz Tondele. Imao je neka solidna izdanja Portugalac, ali videlo se u prethodnom periodu da na leđima nosi teg promašenog penala u Pireju koji je mogao da donese crveno-belima evropskog proleće.

Tomane je na 12 prvenstvenih mečeva postigao četiri gola u dresu srpskog šampiona. Posebno će se pamtiti onaj protiv Spartaka kada je na centrašut Marka Marina makazicama zakucao loptu u mrežu Zmajeva. Na crveno-beloj večeri je dobio priznanje za najlepšđi pogodak u 20199. godini.

Ostaje da se vidi da li će Tomane biti u protokolu za utakmicu protiv Vojvodine koja je na programu naredne subote.

 

×