{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

To što on radi nisu radili ni Mesi ni Ronaldo (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Kilijan Mbape u rekordnom periodu stigao do 100. gola u profesionalnoj karijeri...
To što on radi nisu radili ni Mesi ni Ronaldo (VIDEO)

Neka bude da Ronaldo i Mesi dele kraljevsku krunu na aktuelnoj svetskoj fudbalskoj pozornici - definitivno ovo nije trenutak za nove prepirke oko toga ko polaže prava na presto, jer glavna uloga danas pripada nekom trećem - i neka bude da im nema ravnih, ali da fudbalski zaljubljenici ne treba da brinu za budućnost ove igre kada se pomenuti dvojac povuče - ne treba. 

Da je neko pre samo pet, šest godina tvrdio kako će se pojaviti neko ko će moći da u kontinuitetu postiže golove i ruši rekorde poput Ronalda i Mesija mnogi bi ga bledo gledali i sumnjičavo vrteli glavom. A šta sad imaju da kažu? Fudbalski princ i jedini pravi pretendent na Mesijev i Ronaldov presto nije samo ponovio nešto što su u njegovim godinama radile pomenute superzvezde, već ih je debelo prevazišao. 

Kilijan Mbape, naravno! 

Prvi večerašnji gol protiv Andore ukupno je 100. u njegovoj profesionalnoj karijeri. Na 180 utakmica. Za Monako je postigao ukupno 27, za Pari Sen Žermen okruglo 60, a ovaj danas mu je 13. u dresu s nacionalnim grbom. Šta je suština cele priče? Kilijan Mbape ima tek 20 godina i 173 dana! 

Do svog 100. gola u karijeri Lionel Mesiju trebale su 22 godine i 97 dana. Kristijanu Ronaldu još više - 22 godine i 356 dana. I još jedno poređenje. U svojoj 20. godini Ronaldo je na kontu imao samo 20 pogodaka, Lionel Mesi nešto bolji - 36. 

I dalje ima onih koji tvrde da su Mesi i Ronaldo nedostižni?

Pritom, zamislite da Mbape, kao što se očekuje, od naredne sezone zaigra u Real Madridu...

Foto: Reuetrs

Najnovije vesti


×