{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

TO BE CONTINUED: Bufon u Juventusu i u 44. godini

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 19
Neverovatan je
no_image.png

Ove sezone je uglavnom bio podrška Vojćehu Ščensnom, ali ono što sama pojava Đanluiđija Bufona donosi u svlačionici ne može tek tako da se pronađe na tržištu, pa je Juventus odlučio da ga zadrži i za narednu sezonu. A prema poslednjim informacijama torinskog Tutosporta sad je i Bufon prelomio i procenio da može da izgura još 12 meseci, iako će januara 2021. proslaviti 43. rođendan.

Dakle, Bufon će igrati i u 44. godini. S tim da je ideja da on pomogne klubu van terena više nego na njemu, pošto je jasan autoritet u svlačionici, a i šire.

Podsetimo, ove sezone je Bufon upisao sedam nastupa u Seriji A, pride odmarao Ščensnog u Kupu Italiji i jednom u Ligi šampiona u pobedi protiv Bajera od 2:0. Na tih 11 mečeva tri puta je sačuvao mrežu netaknutom, a sve skupa primio devet golova.

Međutim, nisu samo te odbrane ono što njega izdvaja od ostalih, ipak je reč koji je u Juventus stigao sada već davne 2001. godine! Aktivan je od 1995. kada je ušao u prvi tim Parme o kojem smo jutros naširoko pisali, a posle dolaska u Torino samo je sezonu 2018/2019 proveo u Pari Sen Žermenu, sve ostale u Juventusu sa kojim je uzeo čak devet tiutla prvaka Italije.

Živa legenda.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×