{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Šahtjor ga zimus doveo za 15.000.000
Tete na pola puta do Bajerna, cena 50.000.000 evra

Ima Bajern novu mladu zvezdu na radaru. I na dobrom je putu da je dovede već u januaru. Na meti nemačkog šampiona je Tete (19), krilni napadač Šahtjora, igrač koji u ugovoru ima najveću otkupnu klauzulu u istoriji ukrajinskog fudbala.

Naravno, tih 150.000.000 evra, koliko na papiru Šahtjor traži za Tetea nije realna njegova cena. Štaviše, kako je otkrio Pablo Bueno, zastupnik brazilskog fudbalera, ukrajinski Rudari su od Bajerna zatražili 50.000.000 evra, a iz Nemačke je stigao potvrdan odgovor.

Bueno bi trebalo do kraja nedelje da stigne u Kijev, gde bi trebalo da se obavi poslednja runda pregovora dva kluba i predstavnika mladog fudbalera. Prepreka da se transfer završi – nema. Barem tako tvrde i brazilski mediji, koji pišu iz ugla Gremija, kluba iz kojeg je Tete otišao u Šahtjor, a kojem bi trebalo da pripadne lepa suma kolača od očekivanog transfera.

Tete je u februaru ove godine prešao u Šahtjor za 15.000.000 evra, odigrao je do sada 16 utakmica za ukrajinski klub, postigao četiri gola, za tri asistirao, ali sve to što je prikazao je bilo dovoljno da se dopadne skautima Bajerna i da predlože njegovu kupovinu.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×