{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Anderleht sa slabim šansama protiv Klub Briža u jednom od derbija belgijskog šampionata (18.00)
Teško je biciklom pregaziti Rusiju

Anderleht nas već neko vreme podseća na Beograd: neprekidna magla, hladnoća, vazduh zagušljiv do te mere da svaki udisaj izaziva teskobu u grudima… Ništa nije večito, ali u briselskom velikanu lepši dani se i ne naziru, naprotiv. Ljubičasti posluju sa ozbiljnim gubicima koje ni umešni vlasnik kluba Mark Kouke nije uspeo da amortizuje, iako je jedan od najbogatijih Belgijanaca koji se ponosi činjenicom da je finansijsku imperiju stvorio sa svojih deset prstiju.

Besparica je donela loše rezultate i sedam bodova zaostatka za Top 6 grupom. Za popravljanje učinka neophodni su golovi, a za njih su zaduženi ofanzivni fudbaleri. Međutim, trener Frenki Ferkauteren trenutno ima na raspolaganju samo jednog napadača, i to ne klasičnog – Nasera Šadlija, koji se nabolje snalazi na krilu ili kao polušpic. Kemar Ruf, Londri Dimata, Jari Fersharen i Samir Nasri su povređeni, pa je odluka da se švedski reprezentativac Isak Kise Telin pošalje na jednogodišnju pozajmicu u Malme čini još neshvatljivijom, tim pre što su se izjalovili svi napori da se angažuje nova „devetka”.

Može se reći da je Anderleht čak i na dobroj nozi završio prvi deo sezone, pošto je povezao četiri utakmice bez poraza, što nije bila "praksa" tokom većeg dela jeseni. Doduše, tri od četiri utakmice završene su nerešenim rezultatom, što dovoljno govori koliko večerašnji domaćin teško dolazi do trijumfa.

I dok se na Loto Parku pitaju kako da „biciklom pregaze Rusiju”, u redovima odbeglog lidera i ubedljivo najboljeg gosta u eliti mirno se pripremaju za derbi. Ferkauterenov kolega Filip Klemon nema glavobolju zbog povreda i suspenzija. Sva je prilika da će Klub Briž dobiti i peti uzastopni duel sa Anderlehtom (računajući i decembarski trijumf u Kupu), pošto belgijski kraljevski klub jednostavno ne pleni dovoljnom snagom i čvrstinom.

BELGIJA, 22. KOLO

Petak

Mehelen - Standard 2:3 (0:1)
/De Kamargo 50, 73 – Amala 45, Laifis 69, Avenati 88/

Subota

Eupen - Šarloa 1:1 (1:1)
/Musona 10 - Fal 5/

Ostende - Vasland Beveren 0:1 (0:1)
/Milošević 4/

Sint Trojden - Kortrajk 2:0 (0:0)
/Kolidio 55, De Brujn 65/

Gent - Muskron 3:1 (1:0)
/Depoatr 9, Dejvid 74, 78/

Nedelja
14.30: (4,90) Serkl Briž (3,60) Antverpen (1,75)
18.00: (4,10) Anderleht (3,50) Klub Briž (1,90)
20.00: (3,20) Zulte Varegem (3,40) Genk (2,25)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

×