{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Teške optužbe u Barsi: Neko je zavukao ruku u kasu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Jasne optužbe na račun predsednika
Teške optužbe u Barsi: Neko je zavukao ruku u kasu
UO Barse kad su se voleli (©AFP)

Lomovi u Barseloni i teške optužbe na račun predsednika Đozepa Marija Bartomeua. Jedan od šestoro prognanih članova Upravnog odbora Emili Ruso, koji se inače već danima nameće kao lider narastujuće opozicij, optužio je klub za korupciju u slučaju “Barsagejt”.

Podsetimo, tada se ispostavilo da je Bartomeu plaćao agenciju koja je dalje angažovala internet botove da po društvenim mrežama vojnički brane upravu kluba makar to značilo i omalovažavanje opozicije, političara (?!), pa čak i samih fudbalera, bivših i sadašnjih, svakako omiljenih. Na udaru dežurnih internet hejtera tako su bili i Ćavi i Đerar Pike i Karles Pujol i Lionel Mesi, pa i njegova supruta Antonela Rokuco.

Za te usluge kompaniji I3 Ventures plaćeno je okruglo 1.000.000 evra, ali dve su stvari vrlo sporne u tom poslu, smatra Ruso. Prvo sama cena koja po njegovom mišljenju prevazilazi realnu vrednost usluge. Takođe, problem je što je ugovor fakturisan u delovima, pa je tako izbegao kontrolu nadzornih organa. Da nije tako urađeno baš bi ih Ruso pregledao, jer je on član organa koji kontroliše sve isplate veće od 200.000 evra. Pitanje je i da li su ostali ponuđači diskfalikovani bez osnova.
Iskreno, mislim da je ovde neko zahvatio iz kase. Ne znam na kom nivou i dali je predsednik znao za to, ali čini mi se da je to jasno”, rekao je Ruso za Radio Katalonija i dodao da su revizorske kuće u međuvremenu analizirale ugovor sa kompanijom I3 Ventures i da je Bartomeu baš zbog nalaza zaratio sa Upravnim odborom.

Uostalom, trojica od šestoro smenjenih članova Upravnog odbora su radili baš u ekonomskim komisijama kluba.

Na kraju, Ruso je Ruso predsedniku zamerio i na dogovoru sa igračima, pošto smatra da je Barselona u tolikom finansijskom problem da su igrači morali da se odreknu i više od 70 odsto plata, a tek da podsetimo da su više od njih privremeno dali samo fudbaleri Juventusa.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×