{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Terzić najavio prodaje: Petrović, Gavrić ili Nikolić idu iz Zvezde! Žao mi je, ali tako mora

/ Izvor: mozzartsport.com, Informer
Komentari: 207
Generalni direktor crveno-beli promenio stav po pitanju formiranja regionalne lige
Terzić najavio prodaje: Petrović, Gavrić ili Nikolić idu iz Zvezde! Žao mi je, ali tako mora

Najviše su se pominjali Milan Pavkov i Ričmond Boaći. U nekim varijantama Miloš Degenek. Očekuju na stadionu „Rajko Mitić“ priliv sredstava i od projektovanog transfera Milana Rodića pošto levi bek privodi kraju uspešan ciklus u crveno-belom, ali je pitanje koliko svaki pojedinačni posao može da donese novca u kasu srpskog prvaka. Procena je da na tržišti više vrede mlađi fudbalera, pa će klub sa stadiona „Rajko Mitić“ tokom predstojećeg prelaznog roka pokušati da unovči talenat dvojice momaka pristiglih iz omladinske škole (Veljka Nikolića i Željka Gavrića), kao i da u izlog stavi mladog reprezentativca Njegoša Petrovića.

Možda neće sva trojica vezista odjednom preko granice, ali da se uveliko vuku potezi koji za cilj imaju njihovu prodaju jasno je posle najave čelnika da upravo oni mogu da obezbede život Crvenoj zvezdi.
Verujem da ćemo zaraditi na prodaji nekog od naših bisera: Njegoša Petrovića, Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Oni će igrati evropske kvalifikacije, a prelazni rok će svakako biti pomeren do 1. oktobra. Meni je već sad žao što će ta deca morati da odu iz Zvezde, ali situacija je takva da klub mora da prodaje da bi živeo“, pojasnio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih u prazničnom izdanju Informera.

Eventualna prodaja nekog od pomenute trojice značajno bi poremetila planove Dejana Stankovića, ali bi s druge strane premostila turbulentan period poviše Autokomande, jer su efekti pandemije virusa COVID-19 takvi da prihoda nema (i biće ih sve manje), a troškovi su ostali.
„Zvezdin budžet je prethodnih nekoliko godina bio 30.000.000, a sad će biti 20.000.000. Od tih 20.000.000, dobićemo 5.000.000 od sponzora, od Gasproma 4.000.000 i od Telekoma 1.000.000. Ostalih 15.000.000 moramo dobiti od prodaje igrača, jer od prodaje ulaznica nećemo imati nikakvu zaradu. Ne bi me iznenadilo da cela sledeća sezona bude bez publike na stadionima. Što se prodaje TV prava tiče, to je kod nas zanemarljiva suma. Dakle, možemo jedino još da računamo na pare od eventualnog plasmana u neko evropsko takmičenje. Ipak, uz svu želju, to niko ne može da nam garantuje, tako da su nam transferi jedini realan izvor prihoda“.

Nekoliko puta je Terzić objšanjavao finansijsku matricu po kojoj posluje Zvezda u poslednje vreme, s tim da je novost da će zbog globalne krize morati da se dovija. U nameri da budu konkurentn i na evropskoj sceni, čelnici po prvi put dižu ruku za formiranje regionalne lige. Prethodno nisu bili za tu opciju, ali kako je kriza pokucala na vrta i stavovi moraju da se menjaju.
Zvezda je u problemu, jer sa budžetom od 20.000.000 ili 30.000.000 evra teško može da parira klubovima iz Lige Evrope i Lige šampiona, koji imaju budžete od po 50.000.000 ili 60.000.000 evra, pa naviše. Sa druge strane, mi ne možemo da trošimo toliki novac samo da bismo igrali domaću ligu. Rešenje je da klubovi kao što su Zvezda i Partizan, zajedno sa još nekim klubovima iz regiona, recimo najboljim timovima Rumunije i Bugarske, oforme regionalnu ligu. Takve ideje već postoje po Evropi“, dodao je Terzić.

Njegov novi stav predstavlja zaokret u odnosu na onaj predočen pred kraj novembra prošle godine, kad je u intervjuu zagrebačkom Večernjem listu rekao da je formiranje regionalne lige nemoguća misija.
Od rata su prošle 24 godine i ta liga nije zaživela i mislim da nikad i neće. I dalje postoji antagonizam, neprijateljstvo. Nismo spremni ni mi, ni vi. Na stranu što su navijačke grupi i tu i tamo protiv, čak ni to nije ključno. Svi bismo imali korist, pre svega finansijsku, bili bismo stabilniji. Nije isto da li je na Maksimiru Slaven Belupo ili Zvezda, kao što nije isto dolazi li u Beograd Hajduk ili Radnik iz Surdulice. Neće to zaživeti. U košarci to može proći, jer kroz nju se ne provlači pitanje nacionalnog identiteta kao kroz fudbal. Kad sam saznao koliko je koštala organizacija one dve utakmice reprezentacija Srbije i Hrvatske u Beogradu i Zagrebu 2013, rekao sam da je to neisplativo. Uopšte ne razmišljam o obnovi te lige“, govorio je pre pet meseci Terzić.

Samo što tad nije bilo korone. Sad virus hara i zahteva prilagođavanje novim uslovima života. I sporta, dakako. Pitanje je samo da li je izvodljivo.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×