{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Srećan sam u Barsi, šta će mi više od toga", kaže nemački golman
Ter Štegena čeka ugovor do 2025.

Fudbala nema, lopta stoji u Španiji, ali daleko od toga da je mrtvo more u klubovima. U Barseloni, recimo, vri kao u košnici.

Uprava kluba uveliko pregovara sa igračima oko produžetka ugovora. Naravno, telefonskim putem za sada, dok se ne ukine vanredno stanje.

Jedan od igrača koji razgovora o nastavku saradnje je Mark-Andre ter Štegen. Pisalo se dosta da je nemački golman nezadovoljan u Barseloni, da mu se ne sviđa status, odnosi u svlačionici, slomovi u Ligi šampiona, odnos uprave i igrača... I da je zbog svega toga željan da promeni sredinu.

Ispada da je sve to bio račun bez krčmara. Ter Štegen u razgovoru za Sport poručuje da mu je želja da ostane u Barseloni. Što duže to bolje.
Već smo imali prve razgovore na temu produžetka ugovora, ali za sada smo ih obustavili. Trenutno ima mnogo važnijih tema kojima se treba baviti, pa smo se dogovorili da sve odložimo. Veoma sam srećan u Barseloni, sportska situacija je dobra, šta da tražim više od toga”, rekao je Ter Štegen.

Vremena za pregovore svakako ima, bez straha da bi neko mogao da “ukrade” golmana, pošto mu je otkupna klauzula 180.000.000 evra.

Prema informacijama španskog lista novi ugovor bi trebalo da važi do 2025. godine, ali bez detalja kolika bi bila Ter Štegenova godišnja zarada. Po trenutnom ugovoru, Nemac inkasira nešto više od 4.500.000 evra po godini.

Ter Štegen je u Barselonu došao 2014. godine iz Menhengladbaha u transferu vrednom 12.000.000 evra.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×