{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Lisice igraju prvi meč bitke za finale Liga kupa sa Aston Vilom, a do sada su u istoriji svih pet puta prolazili u finale kada bi došli među četiri
Talično polufinale za Lester

Lisice ove sezone igraju možda i najlepši fudbal na Ostrvu. Koliko su dobre jasno se vidi i na tabeli gde zauzimaju drugo mesto iza neprikosnovenog Liverpula, pa su s pravom već viđene u borbi za trofej Liga kupa, pošto u polufinalu imaju posla sa Aston Vilom. Prvi meč zakazan je za večeras (21.00) na King Pauer stadionu, a revanš 20 dana kasnije u Birmingemu.

Gosti sa Vila Parka ne briljiraju u prvenstvu, pozicionirani su jedno mesto iznad zone ispadanja i do kraja Premijer lige očekuje ih teška borba kako bi opstali. Sa druge strane, Lester će se svim silama truditi da ostane na vicešampionskoj poziciji, što će biti jednako teško, jer će naleti Mančester Sitija biti sve jači.

I pored toga, oba trenera polufinale Liga kupa trebalo bi da shvate maksimalno ozbiljno i bez kalkulacija probaju da se dokopaju finala. A pehar je ipak pehar, i ne osvaja se svakog dana...

Na teren će izaći najjače moguće postave, a dodatni vetar u leđa za domaće biće i činjenica da Aston Vili nedostaje šest igrača od kojih su najvažniji napadač Vesli, odnosno prvi golman Tom Hiton.

Izostanci dva veoma važna igrača teško da mogu da budu od pomoći Aston Vili, koja ove sezone generalno ima problema van svog stadiona. Često ne uspeva da zatrese mrežu, dok Lester igra dobro kod kuće i skoro pa redovno ne dozvolja rivalima da postignu gol. Takođe, veoma zanimljivo je da su Lisice svaki put kada su se našle u polufinalu Liga kupa, što se desilo pet puta, uvek uspevale da prođe u finale. Poslednji put su ga i osvojile, još 2000. godine, upravo eliminisavši Aston Vilu.

Foto: Reuters


 

Najnovije vesti


×