{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Još jedan aplauz za sve u Dortmundu
Tako to rade navijači Borusije

Još jedan aplauz za Žuti zid. Prošle sedmice navijači Borusije iz Dortmunda zaslužili su ovacije zbog odluke da se, posebno mlađa generacija, ujedini u pomoći starijim licima, a danas sa Vestfalena stiže još jedna informacija koja ilustruje empatiju navijača poznatog kluba. Ovoga puta svih.

Pristalice Milionera su, u saradnji sa klubom tokom virtuelne posete stadionu – kao što ovih dana iz sopstvenog doma možete u razne svetske muzeje i galerije – skupile 73.611 evra, kao pomoć kafićima i restoranima koji snabdevaju stadion u realnom vremenu, kad se igraju utakmice.

O čemu je reč?

Borusija je organizovala takozvanu „digitalnu utakmicu“ i pozvala navijače da se tokom nedelje ponašaju kao o obično kad dolaze na tribine. Da pre i posle meča, ili u pauzi između dva poluremena pohrle na iste punktove gde obično kupuju hranu i piće. I da to zadovoljstvo plate kao da se stvarno nalaze na stadionu. Odziv je bio fantastičan, jer je zarada preko interneta, za samo 24 sata, iznosila 73.611 evra. Skoro kao da su zaista bili na licu mesta, pošto je dnevna zarada od prodaje piva, čipsa i čuvenih kobasica oko 80.000 evra po utakmici.

Dogovoreno je da taj novac odmah bude prosleđen restoranima i barovima koji snabdevaju Vestfalen, kako bi se ublažili ekonomski efekti pademije COVID-19. Da kad sve ovo prođe, isti dobavljači budu tamo gde su inače, da neko ne bankrotora.

(FOTO: Reuters)

×