{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tajne Mestalje: Šest godina duga svađa Kanjizaresa i Đukića...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 6
Stara priča, opet aktuelna
Tajne Mestalje: Šest godina duga svađa Kanjizaresa i Đukića...

Prošlo je već više od dve decenije. Niko se više ni ne seća kako je i počelo mada kruži priča da je Miroslavu Đukiću silno smetalo to što je Sangjao Kanjizares posle primljenih golova umeo besno da se istrese na saigrače. Đukiću se to nimalo nije sviđalo, pa su tako dvojica asova zlatnu eru Valensija tokom koje je osvojena Primera i dva puta igrano finale Lige šampiona odradili maltene bez razmenjene reči. Nije to ni posebno nova informacija, ali ju je Kanjizares aktuelizovao u emisiji El Larguero.
Deset godina sam igrao u Valensiji, a šest nisam govorio sa Đukićem, iako mi je on mnogo pomagao na terenu”, rekao je Kanjizares.

Svađa je počela – zaboravilo se tačno koja je utakmica bila u pitanju – kada je Kanjizares posle jednog primljenog gola prst krivice uperio ka Đukiću. Srbin ga je posle nekoliko dana javno kritikovao zbog takvog ponašanja. Obojica su bili tvrdoglavi i nisu ni pokušavali da zakopaju ratne sekire. U stvari, učinili su to kad je Đukić već odlazio sa Mestalje. Nikome nije ni bilo posebno bitno, jer na terenu je sve funkcionisalo besprekorno.
Važno je da u timu imaš posvećene ljude, ne moraju svi da budu drugari. Uvek pre biram posvećene igrače nego grupu dobrih ljudi”, vrlo iskreno će Kanjizares, koji je uostalom 2013. javno podržao Đukića kad je trebalo da nasledi Ernestea Valverdea na klupi Valensije.

Iskren je bio i sam Đukić, još 2000. godine je otvoreno u javnosti govorio da ne priča sa Kanjizaresom.
Ne pričamo. Ne slažemo se nikako. Poštujem ga kao profesionalca i znam da je jedan od najboljih golmana na svetu. Na terenu branimo isti grb i isti nam čjudi zvižde i aplaudiraju. Imamo i iste saigrače koji ne bi trebalo da trpe zbog naše loše komunikacije. Zato, kad igramo poštujem ga kao nekog ko čuva naš gol... Kad odemo sa stadiona ja idem na svoju, on na svoju stranu. Nema potrebe da pričamo u svlačionici, u avionu ili hotelu samo zato što igramo za isti tim. Ponavljam, na terenu ga poštujem, ali van njega bi, ako je moguće, voleo da nikad više ne čujem za Kanjizaresa”.

U jednom kasnijem intervjuu Đukić je ipak priznao i da se pomirio s Kanjizaresom kad je 2003. odlazio za Tenerife.
Zvao sam na večeru kolege da se oprostimo. Tad smo razgovarali licem u lice, kao čovek s čovekom. Sve smo rešili to veče”.

Posle su čak sedeli jedan do drugog u loži Mestalje...

(FOTO: AFP)

Najnovije vesti


×