{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Taj šašavi Majk Din: Ponekad i ja zapevam "sudija nema pišu"

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Poznati arbitar prisetio se kako je jedno vreme radio u klanici: "U jednoj smeni klali smo po 140.000 pilića"...
Taj šašavi Majk Din: Ponekad i ja zapevam "sudija nema pišu"

Musa Dembele je postigao pogodak protiv Aston Vile, Majk Din je dotrčavao u šesnaesterac, a kada je lopta ušla u gol, sudija se okrenuo i sa rukom u vazduhu trčao ka centru – delovalo je kao da slavi. Verovatno mnogima nije jasno o čemu se radi. Da podsetimo: Igralo se 11. kolo Premijer lige, a Totenhem je na svom stadionu dočekao Aston Vilu. Dembele je u trećem minutu načeo mrežu rivala i tada se dogodio sporni trenutak. Na kraju je Totenhem slavio 3:1, ali ta pobeda je ostala u drugom planu pored ispada sudije.

Upravo o svojim “ispadima“ pričao je Majk Din u emisiji kod Pitera Krauča. Kada ga je bivši engleski napadač pitao šta je najviše “Majk Din“, od njegovih postupaka on je odgovorio:
“Verovatno ona glupost sa utakmice Totenhem – Aston Vila, pre četiri godine. Kada sam video da je lopta ušla u gol samo sam se okrenuo i otišao. Pokazivao sam rukom ka centru, ali nisam primetio da to radim toliko dugo i na taj način da izgleda kao da slavim“, prisetio se Din.

Nije samo po tome prepoznatljiv čuveni engleski arbitar, već i po svojim čudnim gestikulacijama. Upravo to je bila još jedna od tema o kojoj je pričao.
“Izlazim na teren kao šoumen. Ako lopta naiđe na mene ja ću raširiti noge, pustiću je da prođe, volim da pravim taj korak. Volim ono što radim i volim način na koji sudim. Uživam u tome što radim".

Poznato je da je Majk Din strastveni navijač Tranmer Roversa. Pitao ga je Krauč da li mu se nekada desilo da na utakmici zapeva, recimo: “Sudija nema pišu“.
“Moram priznati, jeste nekoliko puta. Kada gledam utakmice gledam kao navijač, ali moja ćerka je mnogo gora od mene. Od tada, bez sumnje, potpuno razumem kako je iz ugla navijača. Ja prepoznam sebe kada lošem sudim".

Malo je poznato da je pored sudijskog posla Majk Din jedno vreme radio u klanici. I to punih 16 godina...
"Prvobitno sam radio na prodajnom mestu, da bih se kasnije preselio na mesto kontrolora. U jednoj smeni klali smo po 140.000 pilića. Pored toga radio sam i kao sudija. U fabrici od šest ujutru do 14 časova. Posle toga odvezem se kući i idem da sudim", zaključio je Din.

 

Najnovije vesti


×