{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Danskl velikan srećno okončao tešku sezonu
Taj ludi Brondbi - od 0:2 do Lige Evrope
Svačega su se nagledali ove godine navijači Brondbija

Ni današnje finale baraža za Ligu Evrope u Danskoj nije moglo da prođe bez drame. Uostalom takva je i cela sezona Brondbija koji se propisno poturdio i danas da iskida živce svojim vernim navijačima.

Uspeo je tim s oboda Kopenhagena da se domogne Lige Evrope, opet će igrati u drugom po kvalitetu takmičenju na međunarodnsoj sceni i to posle pobede nakon preokreta nad Randersom - 4:2 (0:1).

Nisu fudbaleri trenera Martina Retova igrali dobro u prvom poluvremenu, olako su omogućili gostima da povedu preko Kalesoa u 36. minutu, a stadion Brondbija zanemeo je u 51. kada je posle sjajne akcije i napada Akvist povećao na 2:0. Ipak, taj pogodak delovao je otrežnjujuće po domaće fudbalere, najbolji strelac Kamil Vilček vratio je domaćina u život u 55. i nagovestio potpuni preokret.

Za njega su se pobrinuli Nemac Dominik Kajzer koji je pogodio za 2:2 u 67. minutu kao i momak rodom s Kosova Besar Halimi koji je povećao rezultat na 3:2 u 72. minutu. U finišu u jeku ofanzive gostiju Brondbi je zacementirao pobedu zahvaljujući autogolu gostujućeg napadača Emila Risa.

DANSKA 1 - PLEJ-OF ZA LIGU EVROPE, FINALE

Petak
Brondbi - Randers 4:2 (0:1)
/Vičke 55, Kajzer 67, Halimi 72, Risa 87. autogol - Kaleso 36, Akvist 51/ 

Foto: MN press

Najnovije vesti


×