{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tadić: Nije bilo razloga da odem u Barselonu

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 4
Naš cilj za ovu sezonu je tripla kruna, poručuje as Ajaksa
Tadić: Nije bilo razloga da odem u Barselonu

Intrigira još Holanđane finiš zimskog prelaznog roka u kojem je Barselona iznenada bacila udicu ka Dušanu Tadiću. Hteo je prvak Španije da uzme majstora iz Ajaksa na šestomesečnu pozajmicu, ali do dogovora nije došlo.

Klub iz Amsterdama je ponudu odbio, iako je deo holandskih medija pisao kako je Tadić želeo da se oproba u Barseloni. Do danas srpski as je uglavnom izbegavao da govori na tu temu, ali evo sada, uoči utakmice sa Hetafeom u Ligi Evrope, otvorio je dušu.

I rekao je Tadić da mu se u Barselonu – nije išlo.
Nisam bio iznenađen što je Barsa želela da me pozajmi na šest meseci, jer verujem u sebe i imao sam odličnu prethodnu sezonu. Ali, rekao sam hiljadu puta da je Ajaks moj klub i da nema razloga da idem u Barselonu, jer u Amsterdamu imam sve što želim. A, ujedno sam pod ugovor do 2026. godine”, rekao je Tadić holandskim medijima.

Teško je palo Kopljanicima ispadanje iz Lige šampiona, ali imali su dva meseca da potroše suze i da se spreme za dvoboj sa Hetafeom u Ligi Evrope.
Naravno da svi mi želimo da igramo u Ligi šampiona, Ajaks pripada tom takmičenju. Ali, evropski fudbal je evropski fudbal i imamo veliku šansu za novo dokazivanje u velikom takmičenju, pred očima celog sveta. Ako smo gladni uspeha, mogli bismo da napravimo veliki uspeh. Ajaks je to pokazao 2017. godine, kada je došao do finala Lige Evrope”.

Ovog puta Kopljanici jure još veći uspeh.
Naš cilj za ovu sezonu je tripla kruna. Ajaks uvek ide na najviše ciljeve. Posle nesrećnog ispadanja iz Lige šampiona, sada nam je plan da osvojimo domaću titulu, domaći kup i Ligu Evrope. Bio bi to fantastičan uspeh na dar našim navijačima. Neće biti lako, ali ići ćemo korak po korak. Ako osvojimo samo duplu krunu, biće i to uspeh iznad uobičajenog”.

Odgovorio je Tadić i na kritike da ove sezone igra slabije nego prošle.
Sigurno je da mogu bolje, ali to važi za sve nas. Prošla sezona je bila fenomenalna, pa sada svi imaju veoma visoka očekivanja od mene. Sa devet golova i 14 asistencija nemam tako lošu statistiku, mada to nije nešto čemu pridajem veliku važnost. Nekad može da se doprinese ekipi i bez pogodaka i “nameštanja” golova”, poručio je Dušan Tadić.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×