{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

SZO tražila od UEFA da suspenduje fudbal na godinu i po dana

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
Tako tvrde mediji iz Brazila
SZO tražila od UEFA da suspenduje fudbal na godinu i po dana

Fudbal je zamrznut mesec i po dana i svi zbog toga kriziraju. Igrači, Uprave, navijači, UEFA... A šta bi tek bilo da fudbala nema – godinu i po dana!?

Upravo takav predlog se, navodno, našao pred čelnicima UEFA na konferenciji koja je održana u utorak. Iznela ga je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Dvojica njenih članova, epidemiologa pri Ujedinjenim nacijama, predložila su da se fudbal obustavi sve do kraja 2021. godine!

Razlog je što se očekuju novi udari virusa korona kada prođe leto i sve dok se ne pronađe vakcina, opasnost od ove pošasti će postojati. A fudbaleri i navijači će ponovo biti ugroženi ako krenu putovanja, međunarodne utakmice...

Priču o ovom predlogu SZO doneo je ugledni brazilski nedeljnik Veže, a koju su preneli brojni svetski mediji, među kojima i italijanska Republika. Zaključak cele storije je da su iz UEFA odbili ovaj predlog, jer je odavno svima jasno koliko u Nionu panično žele da se fudbal ponovo zaigra. Finansijski gubici zbog prekinutih prvenstava su nesagledivi.

Što se tiče UEFA, plan je da se fudbal zaigra što pre, gde god je to moguće i da se do kraja avgusta okončaju i nacionalna prvenstva i evropski kupovi. Međutim, ne ide sve ni kako su u Nionu zamislili. U prvi mah su pretili svima koji pre vremena i za zelenim stolom okončaju šampionate, a juče se i Evropska kuća fudbala našla u matu.

Vlada Holandije je zabranila okupljanja do 1. septembra i samim tim je liga, hteli to ili ne, automatski završena. Protivno preporukama UEFA. Sad je samo pitanje ko će krenuti istim putem kao Holanđani, pre njih su isto najavili Belgijanci, Škoti...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×