{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Svi Halandovi udvarači: Briž nije hteo da Rajoli da 30 odsto, HSV se stisao za 5.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
U Salcburgu pevaju
Svi Halandovi udvarači: Briž nije hteo da Rajoli da 30 odsto, HSV se stisao za 5.000 evra

Neko ko nije baš u materiji pomisliće da se sad svi javljaju samo radi publiciteta. Ali nije baš tako, posebno kad dolaziš iz fudbalski manje sredine kakva je Norveška. Ma koliko da si dobar, na menadžeru je težak zadatak da ti pronađe pravu sredinu i kad je već tako onda se preore pola Evrope. Posebno kad si Mino Rajola, ne baš rado viđen gost u mnogim klubovima, uz ogradu da ume on da donese poklon koji u svakome probudi onaj osećaj gostoprimstva. S tim da se sa Erlingom Halandom, sasvim sigurno fudbalskim otkrićem sezone, pošteno namučio nudivši ga uzduž i popreko. Poslednji klub koji se javio da prizna grešku – Klub Briž, poznat po tome što i te kako zna da ubode talentovanog igrača u Skandinaviji.

Skaut Kenet Brile je i ovog puta pogodio. Zima 2018. i na stolu Vensa Manaerta, generalnog direktora Briža još od 2011. godine, izveštaj sa Halandovim imenom. Još je bio u Moldeu, Brile ga primetio i Manaertu, piše danas belgijski HLN, “uzeo bih ga i vezanih očiju“.

Manaert je poslušao, pozvao Molde, igrača, pa njegovog oca, na kraju i menadžera – Mina Rajolu. I kako to obično biva s Rajolom, eto problema.

Briž je naime sa Moldeom sve dogovorio, platiće na ime obeštećenja 5.000.000 evra i sve je u redu. Pristao je i otac, on bi samo za sebe uzeo 500.000 evra na ruke. Haland nije ni zatezao sa preteranim zahtevima za platu. Međutim, Rajola je za sebe zatražio – 30 odsto od naredne prodaje. Čisto da stavimo stvari u kontekst, da je Briž prodao Halanda za 30.000.000 evra, Rajoli bi pripalo 9.000.000. Previše za Briž, Manaert je stopirao posao, delom verovatno i zbog otoga što su koju nedelju kasnije po Belgiji počeli da “padaju“ fudbalski funkcioneri, baš zbog toga što su se talili sa menadžerima.

Briž je odustao, Salcburg je uleteo i sve ostalo je istorija.

Istina, nije tu Briž ni prošao najgore. Još ranije je Roma, iako je jedan njen bivši fudbaler ponudio Halanda tadašnjem sportskom direktoru, procenila da Haland ipak nije baš taj talenat, dok je prvi u priču uleteo Hamburg, ali nije uspeo da realizuje posao, jer je Norvežanin tražio mesečnu platu od tričavih 5.000 evra, a HSV-ova pravila kažu da nijedan omladinac ne sme da zarađuje više od 2.000.

Salcburgu se sve samo crtalo...

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×