{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Francuska fudbalska reprezentacija nikako ne uspeva da nađe rivala za prijateljsko odmeravanje pred Euro 2020
Svi beže od strašnih Petlova

Ako mislite da je sve "med i mleko" kada si svetski prvak u fudbalu, kada si bez premca na planeti i kada ti svi zavise,  grdno se varate.

To dobro sada znaju i Francuzi i to ne iz neznam kakvih običnih razloga kao što je pritisak konkurencije ili medija, već zbog toga što ih svi izbegavaju. Naime, tamošnji savez ima velike probleme da nađe rivala svojim štićenicima pred Euro 2020, a poslednja u nizu reprezentacija koje su im se kurtoazno zahvalile su njihove košije Belgijanci. I to lično selektor Roberto Martinez, i to iz dva razlog,. Prvi je što postoji velika šansa da Francuska pobedi, što bi negativno uticalo na moral igrača pred EP, a druga što bi tim eventualnim porazom Belgija izgubila prvo mesto na FIFA rang-listi i to upravo od Galskih petlova.

Francuski mediji pišu da je ovo već treća reprezentacija koja je odbila Francuze te ovi polako počinju da paniče. Kako vreme prolazi, tako je i problem sve veći, te u Parizu polako očajavaju. Po svemu sudeći, niko od najjačih kontinentalnih rivala im se neće odazvati, pa su već počeli pregovori sa Ukrajinom koja je završila kao prva u našoj kvalifikacijoj grupi. Termin eventualnog odmeravanja sa timom koi sa klupe predvodi legendarni Andrij Ševčenko bi mogao biti nu martu, ali i to je veliko pitanje.

Francuska je voljom žreba za Euro 2020 raspoređena u Grupu F sa Portugalom, Nemačkom i pobednikom A plej-ofa.

(Foto: Reuters)

 

Najnovije vesti


×