{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Šansa Granade i Mirandesa je što će biti domaćini u revanšima
no_image.png

Svi favoriti popadaše. U ranoj fazi ispali su Sevilja i Atletiko Madrid, ove sedmice Valensija, Real Madrid i Barselona, pa su u konkurenciji za pehar Kupa kralja ostali timovi kojima je malo ko davao šanse uoči takmičenja da ovako daleko mogu da stignu. S obzirom kakav je žreb svi preostali učesnici gaje nadu da bi 18. aprila mogli da se pojave na Kartuha stadionu u Sevilji i bore se za trofej.

Žrebom je određeno da se u polufinalu sastanu: Real Sosijedad – Mirandes i Atletik Bilbao – Granada. Prvi mečevi na programu su 12. i 13. februara, a revanši 3. i 4. marta.

Na prVi pogled deluje da su baskijski klubovi favoriti za prolaz i da bismo posle 110 godina mogli da gledamo finale između Bilbaa i Sosijedada (1910. pod imenom Vaskonija), pre svega što je tim sa San Mamesa eliminisao prethodnog finalistu Barselonu, a ekipa iz San Sebastijana tukla kraljevski klub u Madridu, međutim... Valja imati na umu da će nominalni autsajderi biti domaćini u revanšu (prvi i jedini put dve utakmice se igraju u ovoj fazi takmičenja), da je Granada uzela meru aktuelnom vlasniku pehara, Valensiji, a drugoligaš Miirandes bio bolji od tri člana La Lige (Selta, Sevilja, Viljareal).

Naravno, baskijski klubovi na papiru vrede najviše: Bilbaov tim procenjuje se na 238.500.000 evra, Sosijedadov na 339.800.000 evra, Granadin 58.400.000 evra, a Mirandesov na 12.700.000 evra.

Novac je jedno, teren nešto sasvim drugo. Zato su čuda moguća.

Najnovije vesti


×