{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sve je ovo bila farsa! Vraća nam se prelazni rok do 31. avgusta

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Klubovi u Premijer ligi nisu zadovoljni, kreću pregovori da se vrate stvari na staro
Sve je ovo bila farsa! Vraća nam se prelazni rok do 31. avgusta

Odluka klubova s britanskog ostrva da prelazni rok skrate do 9. avgusta, odnosno na dan pre otvaranja sezone izgledala je u prvi mah revolucionarno. Ipak, samo mesec dana pošto su ostrvske transfer kapije zatvorene klubovi su digli glas – hoće da vrate rok do 31. avgusta!

Gotovo svi mediji s Ostrva pišu da su klubovi jako nezadovoljni, da rezultati nisu najbolji i posle urađene analize shvatili su da ništa dobro nisu postigli skraćivanjem prelaznog roka! Upravo zato čelnici timova i najuticajniji fudbalski radnici pokušaće da isforsiraju nove promene i da vrate stvari na staro. O tome će se diskutovati na sastanku koji je zakazan već za kraj meseca. U javnosti je prelazni rok za nama označen kao "farsa", jer nije doneo željeni rezultat. Naprotiv. 

Da bi se kraj prelaznog roka vratio na 31. avgust potrebno je da bar jedan klub iznese taj predlog na sednici, a onda i da bar 14 klubova prihvati ideju. Ukoliko bi se ispunili ti uslovi, ljudi iz sedišta Premijer lige ne bi imali mogućnost da spreče promenu i ukinu pravilo za koje su se klubovi borili prošle godine.

Kao jedan od razloga nagle promene u razmišljanju navodi se uticaj zatvaranja prelaznog roka u Engleskoj na poslovanje timova iz drugih zemalja. Naime, oni su čekali da se transfer pijaca zatvori u Velikoj Britaniji, kako bi pokupili igrače po nižoj ceni. Predstavnici engleskih klubova sada su nezadovoljni jer nisu imali mogućnost da reaguju u slučaju povrede na početku sezone, ili da pojačaju tim ukoliko bi se ispostavilo da se neki igrač ne uklapa u sistem.

Videćemo da li će se na kraju zaista promena i dogoditi...

Foto: Action images

Najnovije vesti


×