{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Stručna analiza: Mitrović je igrač sezone

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
„Postizanje 23 gola u 34 utakmice govori samo za sebe. Izneo je ogroman terer na svojim leđima“, poručuje Don Gudmen
Stručna analiza: Mitrović je igrač sezone

Analitičar brtianskog Skaj Sporta Don Gudmen smatra da je Aleksandar Mitrović igrač sezone u Čempionšipu. Sjajni srpski napadač je do obustave šampionata bio u top formi, postigao je 23 gola u Čempionšipu i bio najzaslužniji što je Fulam ozbiljan konkurent za direktan plasman u Premijer ligu.

Fulam ima sedam bodova manje od drugoplasiranog Vest Broma, odnosno tri od prvoplasiranog Lidsa. Sa druge strane, Mitrović je postigao gotovo polovinu pogodaka svog tima, što dovoljno govori o njegovoj važnosti za sastav Skota Parkera.

Jedini ozbiljan konkurent sjajnom srpskom golgeteru mogao bi da bude Kelvin Filips iz Lidsa.
Postizanje 23 gola u 34 utakmice govori samo za sebe. Gledajte Vest Brom, oni postižu golove sa svih strana, Fulam to nema. On je postigao 23 od njihova 52 gola, što je presudno. To pokazuje koliki teret nosi na svojim leđima i zato je on moj igrač sezone. To je skoro nevoljan izbor, jer stvarno verujem da je Kelvin Filips bio najbolji igrač u ligi. Obo je su važni za svoje timove, ali na različite načine. Ali, kao što je tradicija, napadači uvek uzimaju slavu. Tako je oduvek bilo, tako će uvek i biti“, poručio je Gudmen.

Mitrović je u Fulam došao u januaru 2018. godine, kada je prvo bio na pozajmici, a štes meeci kasije klub sa Krejven Kotidža ga je otkupio za 24.700.000 evra. Prošlog leta je produžio ugovor do 2024. godine, iako je imao mnogobrojne ponude. Ipak, odlučio je da ostane na mestu na kojem se dobro oseća i nije pogrešio.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×