{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Strahinja Pavlović spas za Partizan – na zimu donosi još 2.000.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 26
Sve ukazuje da će talentovani štoper biti starter već u prvoj sezoni za Monako
Strahinja Pavlović spas za Partizan – na zimu donosi još 2.000.000 evra

Po svoj prilici, transfer Strahinje Pavlovića u Monako tretiraće se na Topčiderskom brdu kao posao decenije. Jeste se početkom dekade Stefan Savić otisnuo u Mančester Siti za 12.000.000 evra, međutim, em nije sav novac završio u kasi Partizana (milionski iznos „pojeli“ menadžeri i njegov bivši klub, BSK), em specifična težina papira potpisanih sa Francuzima navodi na zaključak da 10.000.000 evra sad vredi više nego 12.000.000 pre bezmalo devet godina. Razlog je utisak da se leta 2011. klub, sport, država i društvo nisu ni izbliza suočili sa krizom kakva sledi po okončanju pandemije virusa COVID-19.

Gubici će biri enormni, osetiće ih fudbal, samim tim i Parni valjak i zato se već sad može konstatovati da su rukovodioci napravilo dobar posao kad su pred kraj novembra pružili ruku Olegu Petrovu, izvršnom potpredsedniku Kneževa. Prvo, sleduju im dve tranše od po 5.000.000 evra, plus im je mladi reprezentativac ostao na pozajmici i po preporukama FIFA i UEFA završiće sezonu makar se tačka  na Superligu stavila u julu, a već na zimu bi mogao u kasu aktuelnog osvajača Kupa Srbije da ubaci još 2.000.000 evra. Reč je o bonusu koji sledi Partizanu pod uslovom da Pavlović u prvoj sezoni odigra najmanje 20 utkamica na stadionu „Luj Drugi“. Kako sad stvari stoje, taj scenario je i te kako ostvariv i deluje da bi već u januaru 2021. snažni defanzivac iz Šapca mogao da se dodatno isplati crno-belima.

Caka je u tome što su predviđanja da, zbog globalne krize, Monako u narednom prelaznom roku neće kupovati novog štopera i da će trener Robert Moreno odmah gurnuti u vatru Strahinju Pavlovića. Čak su i na Topčiderskom brdu dobili nagoveštaje da će nekadašnji finalista Lige šampiona ostati na postojećem kadru kad je defanziva u pitanju, da će novac, ako uopšte bude trošio, uložiti u osvežavanje manevra i napada i to bi onda otvorilo prostor Pavloviću. Pogotovo što španski strateg za kratko vreme nije iskristalisao tandem centralnih defanzivaca, već je rotirao kapitena Kamila Glika, Čileanca Giljerma Maripana i 19-godišnjeg Benuo Badijašila. Otuda provejava mišljenje da će Strahinja odmah po selidbu u Monte Karlo da se nametne, postane standardan prvotimac i već do naredne zime dobaci do magične kote od 20 utakmica, kad se aktivira bonus od dodatna 2.000.000 evra.

Argumente takve tvrdnje crno-beli pronalaze u podatku da je Monako do polovine januara 2020. odigrao 20 kola u Ligi 1, pa čak i da zbog pandemije virusa korona naredno prvrenstvo počne kasnije, moraće u nekom trenutk da se ubrza, da se ubace vanredna kola, ne bi li se završetkom u predviđenom terminu fudbalerima ostavio prostor za obavezni predah, uoči početka Prvenstva Evrope. Sve to bi značilo da Partizan u januarskom prelaznom roku, praktilčno, može da računa na svežu lovu koju bi dobio, na primer, prodajom nekog drugog igrača. Bio bi to spas za crno-bele, praktično petina godišnjeg budžeta bila bi obezbeđenja sa strane. Čak i da ne bude u januaru, imaće dovoljno prostora Strahinja Pavlović do juna da na uzorku od 38 mečeva skupi 20 i tako se ispostavi kao donator kluba koji ga je lasnsirao ne veliku scenu.

Još jedan detalj daje za pravo ljudima u Himskoj da veruju u pozitivan epilog. Monako je u poslednji pet godina veliki novac na štopere potrošio samo u četiri slučaja. Doveo je Brazilca Žemersona i Kamila Glika za po 11.000.000 evra, prošlog leta platio Alavesu 20.000.000 za Maripana i svi su u prvim celim sezonama (Žemerson stigao na zimu) ispunili kvotu od najmanje 20 prvenstvenih utakmica. Jedini koji nije uspeo da stigne do te margine je Terens Kongolo, mada će pre biti da je on izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Dobra osnova da Beograđanima „kanu“ još 2.000.000 evra za manje od godinu dana je postavljenja, a bude li Monako posle još jedne razočaravajuće sezone napao i realizovao plasman u Ligu šampiona moglo bi u Humskoj 1 da završi i dodatno – milionče. Malo li je na ovu krizu?

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×