{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Traži od Sportinga 1.000.000 provizije...
Stopiran transfer Basa Dosta u Ajntraht, menadžer umešao prste

Ozbiljno je zapelo oko već viđenog transfera Basa Dosta (30) iz Sportinga u Ajntraht. Snažni centarfor bio je dogovorio lične uslove sa nemačkim klubom, Portugalci su pristali na cenu od 8.000.000 evra (plus 2.000.000 kroz "lake" bonuse), čak je Ajntraht na svom sajtu objavio da je kupio novog napadača... A onda šok u režiji menadžera holandskog napadača. 

U čemu je problem?

Prema dogovoru Sportinga i menadžera klub je tokom trajanja ugovora u obavezi da po svakoj godini uplaćuje Dostovom predstavniku 500.000 evra provizije. Kako su preostale još dve sezone u aktivnom ugovoru zastupnik Basa Dosta tražio je od Portugalaca da mu se iplati 1.000.000 evra pre nego što da poslednji mig i transfer u Ajntraht bude pečatiran. Kako Lavovi nisu pristali na ovaj uslov sve je stopirano. 

U međuvremenu, čelnici Sportinga saznali su da im isti čovek pride nije dostavljao baš sve ponude koje su stizale na njegovu adresu, pa je tako neke mnogo jače (finansijski) sakrio, jer je njegov klijent želeo samo u Ajntraht. 

U svakom slučaju, od posla, za sada, nema ništa.

Podsećanja radi Bas Dost je iskusno bundesligaško ime, od 2012. do 2016. godine s uspehom je nosio dres Volfzburga i na 86 nastupa postigao 36 golova. Posebno se proslavio u Portugaliji gde je na 84 nastupa dao čak 76 pogodaka, a pre dve godine bio je i najbolji strelac Primeire sa 34 pogodaka.

Foto: Reuters

×