{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Štoper Levekuzena ima veliku želju: Možda će doći dan kada ću zaigrati u Crvenoj zvezdi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Da ispuni obećanje koje je dao dedi
no_image.png

Neko sanja da zaigra za Juventus, neko za Real Madrid, a austrijski reprezentativac iz Bajer Leverkuzena sanja da zaigra u Crvenoj zvezdi.

Rođeni Austrijanac srpskog porekla Aleksandar Dragović je i ranije bio poznat kao navijač velikana sa Marakane, a sada je još jednom podsetio na svoju zvezdašku pripadnost. U razgovoru za zvanični sajt svog aktuelnog kluba Bajer Leverkuzena, ponovio je da ima želju da zaigra za beogradske crveno-bele.
„Zbog dede koji je bio veliki zvezdaš, Crvena zvezda je klub koji mi je u srcu. Možda će jednog dana doći trenutak da zaigram za Zvezdu. Bilo bi to ostvarenje sna. Od malih nogu sam gledao Zvezdine mečeve. Odgojen sam tako i saživeo sam se sa klubom. U mojoj familiji svi navijaju za Crvenu zvezdu koja je najveći klub u Srbiji“, kaže Aleksandar Dragović.

Dragović ima 29 godina i ponikao je u Austriji iz Beča. Kao talentovani 18-godišnjak se preselio u Bazel gde je fudbalski afirmisan i za dve godine je ostavio sjajan utisak. Dovoljno da ga 2011. za 9.000.000 evra kupi kijevski Dinamo iz kojeg je posle samo godinu dana za duplo veću sumu prešao u Bajer iz Leverkuzena. Nije se baš najbolje snašao u taboru Farmaceuta prve sezone i posle nje je pozajmljen Lesteru na godinu dana. Tamo je odigrao desetak mečeva, vratio se u Leverkuzen i već dve godine igra za pomenutog bundesligaša.

Ugovor sa nemačkim klubom ga veže do leta sledeće godine i možda mu se posle toga ispuni želja da zaigra za Zvezdu. Njegov igrački rejting i cena na tržištu su trenutno veći od Zvezdinih mogućnosti, ali za koju godinu se možda kockice poklope.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×