{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mladu reprezentaciju čeka meč u Poljskoj
Stolica: Nagrađeni smo jer imamo stav pobednika

Prvenac na klupi i – pobeda. Ilija Stolica nije mogao ni da zamisli bolji debi otkako je preuzeo kormilo mlade reprezentacije Srbije. Trijumf u Sofiji nad Bugarskom (1:0) vratio je Orliće u trku za Evropsko prvenstvo.

I dok je ekipa već okrenuta novom velikom izazovu, duelu sa Poljskom u gostima, Stolica se osvrnuo na njegovu prvu selektorsku pobedu.
Moj osećaj bio bi isti i da smo izgubili, a da smo imali ovakav pristup kakav su igrači imali. Odnos, stav prema obavezama, sve se zaokružilo postizanjem gola i to radovanje je bilo simbol svega što su uspeli da urade za kratko vreme, da se ujedine oko istog cilja. Lepa stvar je što je pobeda došla već u prvoj utakmici, ali smo svi svesni da je ovo samo početak i da nas čeka mnogo posla. Najbitnije je da smo temelj postavili kako treba“, istakao je Stolica.

Odnos prema igri je doneo rezultat u Sofiji, tvrdi Stolica. Gol Filipa Stuparevića pet minuta pre kraja je bio zaslužena nagrada.
U toku same utakmice smo pričali da se vidi da deca pokušavaju da sprovedu sve sto smo tri, četiri dana planirali i da će biti nagrađeni u nekom trenutku. Videlo se jasno na terenu da imamo stav kakav treba da ima jedna pobednička ekipa i na kraju smo nagrađeni, ali mislim da smo to i zaslužili“.

Iako sve odmah vuče pogled na tabelu, da pogledaju kako stoje Orlići, koji su u prva dva kola izgubili od Rusije i remizirali sa Letonijom, Stolica insistira na drugim stvarima.
Trudim se da neke naše zahteve koje imamo, a to je kvalitetna igra, ispunimo na terenu, dok će rezultat doći. Meni je glavni cilj da nivo igre podignemo na taj nivo da ljudi počnu da dolaze da nas gledaju i da se interesuju, jer znaju da će reprezentacija uvek ići na to da nadigra protivnika“.

Stolica kao dokaz da je Srbija odigrala kvalitetnu utakmicu u Sofiji „nudi“ i statistiku.
Kada sam gledao statistiku posle meča video sam da su Bugari imali samo jedan udarac u okvir gola, i jedni i drugi imali smo po jednu stativu, a mi šest šuteva u okvir gola, dok smo imali 12 ukupno. Imali smo i posed lopte od 69 odsto, tako da su razlike bile ogromne. Ti podaci nisu od suštinskog značaja za rezultat u fudbalu, ali se uklapaju u moju filozofiju i nastojanje da uvek budemo superiorni u odnosu na protivnika u svakom segmentu igre“, zaključio je Ilija Stolica.

Naredni meč mlada reprezentacija Srbije igraće u utorak 15. oktobra protiv Poljske u Lođu.

Foto: Starsport

Najnovije vesti


×