{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Stiže nagrada - ugovor od 11.000.000 evra za Jirgena Klopa!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Nemcu aktuelni ugovor ističe 2022. godine, ali klupski čelnici žele da osiguraju njegov ostanak na duže staze
Stiže nagrada - ugovor od 11.000.000 evra za Jirgena Klopa!

Posvećenost i trud se uvek cene, a osvojeni trofeji još više od toga. Uprava Liverpula rešila je da nagradi Jirgena Klopa za osvajanje šestog trofeja Lige šampiona u klupskoj istoriji, tako što će Nemcu ponuditi produžetak saradnje i to u trenutku kada do isteka aktuelnog ugovora ima još tri godine.

Na Enfildu su uvereni da je ovo početak zlatne ere kluba sa sjajnim namačkim strategom na kormilu. Dugoročnim ugovorima već su vezani Salah, Mane, Firmino (svi do 2023. godine), kao i Trent Aleksander Arnold i Endi Robertson (2024). Gazde Redsa sada žele da slede taj primer i sa šefom struke.

Jirgen Klop u ovom trenutku prima 8.000.000 evra na godišnjem nivou, a prema novom bi godišnje trebalo da inkasira 11.000.000.

Nemac je proteklih meseci odbijao priče o bilo kakvom produžetku saradne, jer je želeo da ostane veren sedmogodišnjem mandatu, koji je imao prvobitno u Majncu, a potom i u Dortmundu. Kada je u oktobru 2015. godine stigao na Enfild potpisao je ugovor upravo do 2022. godine, ali se veruje da bi ovoga puta mogao da prihvati nagradu.

Tek završena sezkan bila je neverovatna za Liverpul. Redsi su postali drugoplasirani rekorder Premijer lige sa 97 osvojenih bodova, jednim manje od šampiona Mančester Sitija. Ipak, sve je nadoknađeno u velikom finalu Lige šampiona na Vandi Metropolitano u Madridu.

Na ulicama Liverpula juče je preko 500.000 pristalica Redsa dočekalo svoje šampione, a Jirgen Klop je bio taj koji je zaradio najveće ovacije.

Foto: Reuters

×