{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Stigli dolari za Račića i kompaniju: Izraelski tajkun uvećao uticaj u lideru portugalske lige

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Familisao očigledno ima ozbiljne ambicije...
Stigli dolari za Račića i kompaniju: Izraelski tajkun uvećao uticaj u lideru portugalske lige

Kvantum Pasifik Grupa, kompanija koju predvodi izraelski tajkun Idan Ofer, koji je uzgred i manjinski vlasnik akcija u Altetiku iz Madrida (32%), pojačao je svoju poziciju u simpatičnom portugalskom klubu pod imenom Familisao.

Iako finansijski detalji, odnosno suma koju je platio za transakciju nisu objavljeni, novajlija u Primeiri je potvrdio na svojim zvaničnim stranicama da gazda umesto dosadašnjih 51% sada ima 85% vlasništva nad klubom sa severa Portugalije. Preostalih 15% ostaju u vlasništvu samog kluba i njegovih članova.

Migel Ribeiro, dosadašnji izvršni direktor postaće novi predsednik Familsaoa, gazdin čovek Amit Sing je novi izvršni direktor, dok Horhe Silva postaje počasni predsednik kluba za koji nastupa i mladi repreznetativac Srbije Uroš Račić.

Familisao, koji se vratio letos u portugalsku Primeiru posle punih 25 godina, trenutno je prvoplasirani na tabeli sa 10 bodova iz startne četiri utakmice. Oni u subotu popodne na svom terenu dočekuje Pasos Fereiru i imaju priliku da nastave sjajnu seriju uspeha.

Inače, tokom reprezentativne pauze odigrali su i prijateljski meč sa Seltom u Vigu i remizirali (1:1) što pokazuje da postoji određeni kvalitet u ovom timu. Da li dovoljan da izdrže trku sa Benfikom, Portom i Sportingom, pokazaće vreme...

Foto: FC Familicao

×