{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U 23. minutu domaći su ostali bez Lestana...
Standard s igračem manje okrenuo Kortrajk

Umalo da Kortrajk uzme još jedan veliki skalp. U prošlom kolu četa Iva Vanderhagea tukla je kao domaćin Anderleht, a evo danas umalo da saplete i Standard iz Liježa. Imali su gosti vođstvo, imali igrača više, ali su u finišu susreta popustili i dozvolili sebi da prime dva gola, te pognutih glava napuste Lijež. 

Ključni detalj na današnjem susretu dogodio se u 23. minutu utakmice. Tada je neoprezan bio Maksim Lestan, napadač domaćeg sastava. Duplirao je javnu opomenu i morao da napusti teren. Da nije bilo tog crvenog kartona Standard bi verovatno mnogo lakše izašao na kraj sa Kortrajkom. Ovako, muka. I to velika. 

Desetak minuta posle tog isključenja gosti su stigli do vodećeg gola. Novajlija iz Eupena Erik Okansi pogodio je mrežu Standarda. Domaći sastav našao se pred vrlo teškom misiom - da okrene rezultat sa čovekom manje u polju.

Hrabra igra na sve ili ništa donela je Prudomovom timu - sve. U 82. minutu Kipranin Laifis izjednačio je na 1:1, a Amala na asistenciju Karsele doneo totalni preokret - 2:1. 

BELGIJA 1 - 5. KOLO

Petak
Genk - Anderleht 1:0 (0:0)
/Samata 55/

Subota
Sent TRuden - Zulte Varegem 0:0

Serkl Briž - Beveren 1:0 (0:0)
/Peters 82/

Ostende - Mehelen 2:1 (0:0)
/Sakala 65, Vandendriše 78 - Togi 69/

Nedelja
Standard - Kortrajk 2:1 (0:1)
/Laifis 82, Amala 89 - Okansi 34/

20.00: Muskron - Eupen

Odloženo
Šarlroa - Klub Briž
Antverpen - Gent

×