{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski štoper sve dalje od ostanka u Rumuniji
Šta će biti sa Bogdanom Planićem?

Zbog pandemije korona virusa je prekinuta fudbalska sezona, a klubovi su već počeli da preduzimaju vanredne mere zbog očekivanih finansijskih gubitaka. Jedan od njih je i rumunski FCSB, nekadašnja Steaua.

Vlasnik kluba, kontroverzni Điđi Bekali, poznat po nepredvidivom ponašanju i potezima je među prvima u rumunskom fudbalu poručio da će igračima smanjiti plate za 50 odsto. Ako ako mu to FS Rumunije ne dozvoli, uzapretio je povlačenjem iz fudbala.

Prema saznanjima rumunskih medija, većina igrača u klubu iz Bukurešta je pristala na smanjenje plata pod Bekalijevim pritiskom. Neki su to već i potpisali. Postojala je i grupa igrača u kojoj je bio i naš Bogdan Planić koja na početku nije pristala na Bekalijev ultimatum. Ipak, nisu bili jedinstveni i jedan po jedan su polako pristajali na gazdine uslove. Načelan pristanak je na kraju dao i Planić, ali je otputovao za Srbiju i još nije potpisao novi šestomesečni ugovor sa smanjenom platom koja iznosi 12.000 evra mesečno.

Ipak, Srbin se nalazi u specifičnoj situaciji i potpisom ponuđenog ugovora bi mogao sebe da unazadi.

Naime, Planić na papiru ima ugovor sa rumunskim klubom do leta 2021. godine. Međutim, već na kraju ove sezone bi mogao da bude slobodan jer se ta poslednja godina iz ugovora aktivira samo ako su obe strane zadovoljne. A Planić ima sve razloge da ne bude nezadovoljan jer je Bekali u više navrata bio nekorektan prema njemu.

Zato je za srpskog štopera najbolja opcija da ne aktivira dodatnu godinu iz ugovora i da kao slobodan igrač napusti FSCB. Ranije se pominjao kao želja Ajntrahta i Fenerbahčea, ali je Bekali pominjao neke ludačke cifre za obeštećenje. Sada se Srbinu pruža šansa da pobegne od Bekalija i rumunskog fudbala. Potpisivanje novog šestomesečnog ugovora bi ga vezalo za FCSB i opet bi zavisio od milosti nepredvidivog Bekalija.

Bekali više nema čime da zapreti srpskom štoperu. Planić je jedan od najbolja tri defanzivca u rumunskoj Ligi 1 i na leto bi kao slobodan igrač mogao da pronađe bolju sredinu.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×