{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srpski sport ujedinjen protiv nasilja nad ženama

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 1
Velika akcija Kompanije Mozzart i koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost
Srpski sport ujedinjen protiv nasilja nad ženama

Kampanji protiv nasilja nad ženama koju u okviru “16 dana aktivizma” zajednicki realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnorpavnost, na cijem je čelu potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović, i kompanija Mozzart pridruzile su se i nacionalne lige u fudbalu, rukometu i odbojci.

Više od 500 sportista ovog vikenda poslalo je jasnu poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo.
Nasilje nad ženama, kao ogroman društveni problem, zahteva da se uključimo svi u njegovo rešavanje. Izuzetno je značajno što su uz nas u ovoj borbi sportisti, koji predstavljaju važne uzore mladima. Ako znamo da je 1,7 miliona žena u Srbiji, dakle gotovo svaka druga, preživela neki oblik nasilja, a da ih je 28 ubijeno samo ove godine, onda je jasno da nam treba široka društvena akcija da ovaj problem rešavamo. Da ne zatvaramo oči pred nasiljem, da nasilnike prijavljujemo, da javnost osvestimo o kakvoj pošasti je reč”, izjavila je Mihajlovićeva.

Mozzart se bori protiv nasija nad ženama više od decenije kroz donacije Sigurnoj kući, zapošljavanjem žrtvi nasilja, besplatnim obezbeđivanjem objekata Sigurne kuće. A 70% zaposlenih u kompaniji Mozzart su žene, dok čak 40% top menadžementa čine žene.
Partneri smo najvažnijim institucijama srpskog sporta i saradnja sa Vladom Srbije u promovisanju rodne ravnopravnosti i borbi protiv nasilja nad ženama je prirodno proistekla iz našeg dugogodišnjeg društveno odgovornog rada. Smatramo da je aktiviranje tri nacionalne lige najpopularnijih sportova na svetu jako velika stvar i da smo sada poslali glasnu poruku da je zlostavljanje žena nedopustivo i da nasilje moramo svi prijaviti“, poručila je Koviljka Lončar, generalna direktorka Mozzarta.

Nakon fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana koji su u okviru Lige šampiona i Lige Evrope podržali kampanju, kao i večitih rivala u košarci i ragbiju, kampanju protiv nasilja nad ženama podržali su rukometaši, odbojkaši i fudbaleri svih prvoligaških klubova u Srbiji.

Najnovije vesti


×