{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srpski sin iz reprezentacije Švajcarske potpisao za Sion

/ Izvor: mozzartsport.com
Filip Stojilković (20) potpisao na tri i po godine
Srpski sin iz reprezentacije Švajcarske potpisao za Sion

Počeo je u Cirihu, bio kratko i u Hofenhajmu, ali kako u Nemačkoj nije prošao vratio se u Švajcarsku i to u drugu ligu. Međutim, igrajući za Vil Filip Stojilković je impresionirao i sebi konačno obezbedio proboj na veliku sceni. Srbin sa pasošem Švajcarske karijeru će nastaviti u Sionu.

Kako se navodi na sajtu kluba, ugovor sa Stojiljkovićem, koji je tek proslavio 20. rođendan, potpisan je na period od tri i po sezone sa opcijom da se  saradnja produži na još jednu godinu. To bi Filipu trebalo da garantuje debi u jednoj od elitnih liga Evrope u seniorskoj konkurenciji. U Cirihu i Hofenhajmu igrao je samo za mlađe selekcije.

U Hofenhajmu je doduše igrao i Ligu šampiona za mlade i na sedam utakmica postigao četiri pogotka u sezoni u kojoj su Nemci dogurali do polufinala, eliminisavši usput i madridski Real, pre no što ih je na kraju zaustavio Porto.

Onda je na red došao Vil, a tamo je Stojilković ispoljio sav potencijal. U drugoj ligi je jesenas na 18 utakmica postigao osam golova i namestio još četiri i tako se izborio i za člana U21 reprezentacije Švajcarske. Bio je nominovan i za najbolji tim polusezone u Čelendž ligi.

U Sionu će nositi dres sa brojem 11.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×