{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Francuzi podgrejali priče o tranfseru
Sreli se Pogba i Zidan

Nisu se sreli u Madridu kako bi oni to želeli, ali jesu u Dubaiju i opet su zapalili fudbalsku javnost u Španiji i Engleskoj. Zinedin Zidan i Pol Pogba su ’uhvaćeni’ kako razgovaraju što je samo podgrejalo priče saradnji u Real Madridu.  

Iako bi susret mogao da se nazove slučajnim, izgleda da nije bio baš tako slučajan. Zidan je u Dubaiju bio gost na jednom seminaru, dok se Pogba tamo oporavlja  od povrede. Španski mediji pišu da je Zidan znao da Pogbin boravak u Dubaiju i da je zato rado prihvatio odlazak na seminar kako bi se sreo sa mladim zemljakom.

Njih dvojica su letos pokušali da izguraju priču o transferu, ali u Realu i Mančester Junajtedu nije bilo toliko volje da se priča realizuje. Zidana je prilikom povratka u Madrid dobio obećanje od Florentina Pereza da će učiniti sve da mu dovede Pogbu. To je bio jedan od Zidanovih uslova. Prošlog leta su Pogba i njegov agent Mino Rajola u nekoliko navrata isticali da je vreme za odlazak iz Mančester Junajteda, ali na Old Trafordu nisu želeli ni da čuju. Tačnije, jesu ali za 170.000.000 evra. Realu nije padalo na pamet da plati toliki novac i cela priča je odložena za neki drugi put...

Pogba je i dalje blindiran ugovorom sa Junajtedom koji traje do 2021. godine, a klub ima opciju da ga produži za još godinu dana što će i učiniti. Međutim, situacija narednog leta će više ići u korist Pogbe. Čak i kada produži ugovor Pogbi do 2022. godine, Junajted će morati da razmišlja već sledećeg leta šta mu je činiti sa francuskim vezistom. Slučajevi Azara i Eriksena su im dobra opomena šta se desi kada Real nekome „uđe u glavu“. Zato će sledeće leto biti poslednja šansa za Junajted da zaradi veliki novac na Pogbi.

Ako engelski klub dozvoli da Francuz dođe na godinu dana do isteka ugovora, onda se neće mnogo pitati i moraće da uzme ono što mu se nudi. Ipšak, i Zidan se nada da toga neće doći i da će Pogba već narednog leta stići kao kao veliko pojačanje u Reala. Naravno, pod uslovom da Zidan tada bude i dalje trener Reala. Zizu je odavno projektovao Pogbu kao Modrićevu zamenu u Madridu i nada se da će Florentino Perez ispuniti obećanje.

(FOTO: Mirror)

Najnovije vesti


×