{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srceparajuća ispovest Frančeska Ačerbija: Rak je bio moja sreća! Hvala Bogu što sam ga imao

/ Izvor: mozzartsport
“Nisam se bojao utakmica protiv najvećih ekipa, ne zato što sam bio hrabar, već zato što me to nije zanimalo”, otkriva defanzivac Lacija detalje iz privatnog života
Srceparajuća ispovest Frančeska Ačerbija: Rak je bio moja sreća! Hvala Bogu što sam ga imao

Lacio ove sezone igra iznad svih očekivanja, na dobrom je putu da pokvari planove Juventusu i Interu u trci za titulu, a stub odbrane Frančesko Ačerbi jedan je od ključnih šrafova Simonea Inzagija. Dobrim partijama u dresu Bjankoćelesta zaradio je i poziv Roberta Mančinija za kvalifikacione mečeve reprezentacije Italije za Evropsko prvenstvo.

A pre samo nekoliko godina sve je za iskusnog defanzivca moglo da ode na drugu stranu, pošto se u ranoj fazi karijere, prema sopstvenom priznanju, ponašao neprofesionalno. 
Često sam na treninge dolazio pripit nakon opijanja. Bio sam dobro fizički pripremljen, jer sam uvek bio jak. Bilo mi je dovoljno da odspavam nekoliko sati i nastavim dalje. Kada sam bio u Milanu 2012, Ariedo Braida mi je rekao da su svesni mog stila života i da su mi zbog toga pronašli kuću u Galjarateu, a ne Milanu. Mada, ni to me nije sprečilo da nastavim da izlazim.”, priznaje Ačerbi u intervjuu za L'Ultimo Uomo.

Posle smrti oca, nije imao previše motiva da nastavi da se bavi fudbalom.
U početku sam igrao zbog oca. Brinuo je, možda i previše. Svakako je brinuo više od mene. Nekad se možda toliko fokusirao na mene da je, pokušavajući da me unapredi, morao da me povredi. Kad je preminuo, nisam imao za koga da igram. Nisam u tom trenutku imao glavu profesionalca. Ni poštovanja prema sebi, poslu, ali ni prema ljudima koji su me plaćali. Nisam se bojao utakmica protiv najvećih ekipa, ne zato što sam bio hrabar, već zato što me to nije zanimalo.

Pošto je 2013. stigao u Sasuolo, Ačerbiju je dijagnostikovan rak testisa i zauvek promenio pogled na život.
Rak je bio moja sreća. Zahvalan sam Bogu što sam ga imao. Otkrio sam da sam bolestan u julu 2013, samo što sam došao u Sasuolo. Godinu dana posle bolesti, nešto se desilo. Jedne noći sam otišao na spavanje kao da se ništa nije dogodilo, da bih se ujutru uspaničio. Bio sam uplašen svoje senke. Mislio sam o problemima, odbačenim šansama, izgubljenim godinama.”

Morao je da potraži pomoć…
Napalo me je sve odjednom. Morao sam da odem kod psihologa kako bih prevazišao strahove. Tako da sam krenuo putem koji me vodio do promene. Sad hoću sve. Da nije bilo bolesti završio bih u Seriji B ili čak prestao da se bavim fudbalom. Srećom, neko me je odozgo voleo i poslao bolest bez koje bi se sve loše završilo.”, potresno iskren je Ačerbi koji se sa rakom testisa izborio dva puta.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×