{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srbija na Dansku bez Milenkovića, Jovanovića i Gajića

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Dve povrede u taboru Orlića pred oproštajni meč u Trstu
Srbija na Dansku bez Milenkovića, Jovanovića i Gajića

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Evropskog prvenstva)

To što se danski novinari nisu pojavili na konferenciji za novinare samo je pojačalo utisak. Obraćanje članova srpske delegacije pred poslednji meč u Trstu nije nosilo osećanje prisustva velikom takmičenju. Srbija je posle dva poraza ispala sa Evropskog prvenstva. I u poslednji meč sa Danskom ulazi samo sa idejom da proba da popravi utisak. Niko se više ne zanosi jakim obećanjima.

Posebno zato što....
Imamo kadrovskih problema. Vukašin Jovanović je povređen (koleno), Milan Gajić (rebro) takođe. Nikola Milenković je suspendovan“, raportira selektor Goran Đorović.

Promene su se svakako očekivale. Šansa za igrače koji nisu mnogo igrali...
Potrudićemo se da izaberemo najbolji mogući tim za ovu utakmicu. Ne volim da pričam unapred. U prošlosti nam se dešavalo da i na dan utakmice bude problema. Donećemo odluku posle večerašnje treninga. Sve zavisi od današnjeg stanja“.

Čini se ipak da svi ti kadrovski problemi čak i nisu najveći problem Orlića. Psihičko stanje posle dva poraza i još više lošeg utiska u susretima sa Austrijom i Nemačkom mnogo su veće opterećenje.
Razgovarali smo mnogo. Ponavljam opet, u fudbalu i sportu uopšte postoje i pobede i porazi. Igrači moraju da naviknu da se takmiče, takmiče i takmiče. Mladi su momci, daj Bože da ne nailaze, ali kad se već naiđe na negativne rezultate, kao protiv Nemačke, moraju što pre da se zaborave, da se prevaziđu“.

Ponavlja Đorović i priču o analizi utakmice, ponavlja i da...
Nije ovo prava slika kvaliteta naše reprezentacije. Ja znam da mogu mnogo bolje. To su i dokazali, nije lako kvalifikovati se uopšte na ovako veliko takmičenje. Vidimo sad da postoji mogućnost i da mnoge reprezentacije koje su smatrane za favorite za najviši plasman ne budu u polufinalu. To je turnirsko takmičenje. Vrhunske su ekipe ovde, mnogo se brzo odvija situacija. Ne tražim alibi, samo“, nedorečen ostaje Đorović.

Nije mu sad lako. Posle ovako lošeg turnira nije lako odigrati tu poslednju utakmicu. Priznaje to i Miroslav Bogosavac.
Ispraznili smo se fizički i psihički. Moramo da se stisnemo, da pokušamo da izborimo što bolji rezultat. Da pokažemo koliko smo mogli i koliko možemo  Da odemo sa turnira sa koliko toliko popravljenim utiskom. Danska još ima šansu da prođe, na nama je da pripremimo utakmicu što bolje. Da probamo da obradujemo te ljude koji će doći da nas podrže. Mogli smo bolje. Zbog njih, zbog tih ljudi. Tu su i naše porodice. Kako se osećamo znamo samo mi. Bilo nam je teško. Držali smo se zajedno. Tako će biti do kraja“.

Verovali ili ne, možda i budemo imali za šta da igramo protiv Danske

Golman Boris Radunović je saglasan.
Sve je rekao Điri. Teško je pronaći pravi motiv. Ali moramo damo maksimum da bar ostavimo dobar utisak na poslednjoj utakmici. Danci su sigurno motivisani. Daćemo sve od sebe, da probamo barem da ne završimo takmičenje sa nulom. Odigraćemo nadam se na nivou na kom bi trebalo da igramo. Ne znam da li ćemo pobediti, ali daćemo sve od sebe. Teško je, videćemo“.

FOTO: UEFA

Najnovije vesti


×