{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Od sledeće sezone
Srbija dobija još jednog ozbiljnog golmana

Srbija ima najboljeg golmana francuskog fudbala Predraga Rajkovića. Ima i Marka Dmitrovića koji već duže vreme odlično brani u španskoj Primeri i nalazi se na meti nekih nekih jakih španskih klubobva. A ima i još jednog mladog golmana koji polako krči put ka ozbiljnoj karijeri.

Na golu Bazela će od sledeće sezone kao starter stajati srpski čuvar mreže Đorđe Nikolić (23). A to nije mala stvar...

Bazel je prethodnih desetak godina imao tradiciju stvaranja dobrih golmana. Jan Zomer je u Bazelu postao reprezentativac Švajcarske i kasnije prvi golman Borusije Menhengladbah u kojoj je i danas. Njega je nasledio češki internacionalac Tomaš Vaclik i posle dobrih odbrana obezbedio transfer u Sevilju gde je danas prvi golman. Posle Vaclika je došao Joan Omlin i za dve nepune sezone kao starter izgradio sebi imidž odličnog golmana. Toliko da ga švajcarski mediji sada sele u Hertu koja nije zadovoljna svojim golmanima Kraftom i Jarstajnom, razmišljala je i o Lorisu Karijusu, ali sada želi Omlina iz Bazela. Švajcarac je blistao u Ligi Evrope gde je na sedam mečeva primio samo četiri gola i bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi.

U švajcarskom klubu se polako mire sa prodajom Omlina na leto, ali ne brinu za budućnost. Tamošnjim ediji pišu o rokadi na golu Bazela i šansi koju bi trebalo da iskoristi Đorđe Nikolić.

Srpski golman je došao u Bazel iz Jagodine kada mu je bilo samo 19 godina. Trenirao je sa prvim timom, branio za drugi, a posle toga se vrlo uspešno kalio na pozajmicama u Šafhauzenu, Tunu i Arauu. Prošlog leta je izvadio povratnu kartu za Bazel i počeo sezonu kao drugi golman iza Omlina. Branio je ove sezone na pet utakmica u svim takmičenjima, ali i to je bilo dovoljno da pokaže da je spreman za Bazelovu „jedinicu“. Zato je švajcarski velikan pre nepuna dva meseca potpisao novi ugovor sa Srbinom do leta 2022. godine uz opciju da se saradnja produži na još jednu sezonu. Računaju na njega kada ode Omlin.

Nikolić je ostavio sjajan utisak u iznenađujućoj pobedi Bazela nad Hetafeom u Ligi Evrope (1:0) kada je sjajnim odbranama izludeo napadače španskog kluba. Ta utakmica je bila najbolji dokaz da Bazel ne treba da brine za budućnost na gol-liniji. A ni Srbija...

Nikolić je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, branio je i za mladu reprezentaciju i ako ovako nastavi da napreduje, ni poziv iz A tima ga neće zaobići.

(FOTO: reuters)

Najnovije vesti


×