{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

SRBI U LIGAMA PETICE: Matić is back, Sergej sve bolji, loš vikend za Radonjića, Đuričića i Kolarova

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Dobar Lazović, slab Stefan Mitrović
SRBI U LIGAMA PETICE: Matić is back, Sergej sve bolji, loš vikend za Radonjića, Đuričića i Kolarova

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Nemanja Matić i Sergej Milinković Savić su bili najzapaženiji srpski internacionalci u Evropi proteklog vikenda. Matić je protiv Noriča potvrdio trend poboljšanja forme, dok je Sergej Milinković potvrdio visoki nivo i protiv Napolija. Podsetimo Sergej je proglašen za najboljeg igrača Lacija u decembru. Vrlo dobre partije su pružili Saša Lukić i Nikola Milenković. Darko Lazović nije bio na nivou prethodnih partija ali je pružio solidnu partiju protiv svog bivšeg kluba. Loš vikend su imali naši “Francuzi”, posebno Radonjić i Mitrović.

ENGLESKA

NEMANJA MATIĆ je od igrača na izlaznim vratima u poslednje dve nedelje ponovo postao jedan od stubova igre Mančester Junajteda. Na pet poslednjih mečeva u prvenstvu i kupovima Matić je bio starter ili je ulazio u igru. Sve veća minutaža je omogućila srpskog fudbaleru da uđe u formu i protiv Noriča je odigrao meč na visokom nivou što se vidi i kroz ocene koje je dobio od engleskih izveštača. Matić je uglavnom ocenjen sa vrlo dobrom sedmicom.

ITALIJA

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je ponovo bio među najboljim igračima Lacija. Srpski reprezentativac je protiv Napolija dva puta bio veoma blizu da postinge pogodak za Nebeskoplave. Nema jedne značajnije akcije Lacija u kojoj Sergej nije učestvovao. Trener Inzagi mu je tri puta menjao ulogu tokom utakmice i u svakoj se Milinković odlično snalazio.

ALEKSANDAR KOLAROV je podelio italijanske izveštače. Gazeta delo sport i Korijere delo sport su mu dali peticu, stavivši mu na teret prvi gol Demirala, veliki broj izgubljenih lopti (23) i nedovoljan doprinos u ofanzivnoj fazi igre. Drugačijeg mišljenja je bio Tutosport koji ga je ocenio sa 6,5 smatrajući da je Kolarov bio stalna pretnja na boku za odbranu Juvea.

NIKOLA MILENKOVIĆ je položio ispit protiv Spala. Srpski defanzivac je od svih izveštača dobio prelaznu ocenu: neki su mu dali šesticu, neki 6.5. Gazeta ga je posebno pohvalila za pravovremene intervencije i što je svaki put bio korak ispred napadača Spala.

DUŠAN VLAHOVIĆ je ušao u drugom poluvremenu u igru pošto je trener Jakini shvatio da je pogešio kada je poslao na teren od prvog minuta Boatenga. Vlahović je uneo živost u napad Fjorentine, imao je i par asistencija među kojima i za Kjezu koji nije uspeo da je pretvori za gol. Zasluženo je dobio prelaznu šesticu.

SAŠA LUKIĆ je još jednom bio stub Torina na sredini terena držeći praktično čitavu konstrukciju tima na svojim leđima. Lukić je organizovao akcije, zapušavao rupe, pretabao svaki pedalj terena i zadržao lucidnost do kraja. Zato je za pruženu igru protiv Bolonje ocenjen uglavnom sa 6,5, samo mu je Gazeta dala šesticu.

DARKO LAZOVIĆ nije briljirao kao na prethodnim mečevima Verone. Imao je i peh da mu je Perin odbranio šut posle maestralnog prodora po levom boku. Darko je, po običaju, šparatao po levom krilu i sve vreme je bio trn u boku odbrane i veznog reda svog bivšeg tima. Ocenjen je uglavnom sa šesticom, a Korijere mu je dao i vrlo dobrih 6,5.

FILIP ĐURIČIĆ nije imao dan protiv Udinezea, kao ni njegov Sasuolo. Srpski fudbaler je zamenjen u drugom poluvremenu i od svih izveštača je ocenjen sa peticom.

FRANCUSKA

NEMANJA RADONJIĆ je bio među starterima Olimpika na gostovanju u Renu.  Ostao je na terenu 65 minuta, ali nije uspeo da pronađe svoju dimenziju i da bude ozbiljnija pretnja za odbranu Rena. Naš fudbaler je, posle Benedeta, po oceni Ekipa bio najlošiji u redovima Marseja. Radonjić je ocenjen neprelaznom četvorkom, dok je argentinski centarfor još više podbacio i dobio je mršavu trojku.

PREDRAG RAJKOVIĆ je protiv Nima dva puta morao da vadi loptu iz mreže, ali je i pored toga bio najmanje loš u redovima Remsa. Štaviše naš golman je sa Šavaleranom jedini dobio peticu od Ekipa dok su svi ostali igrači Remsa dobili ocene ispod.

STEFAN MITROVIĆ je bio najslabija karika u odbrani Strazbura protiv Meca. Mitrovićevi saigrači su ocenjeni sa šesticama i peticama dok je kapiten tima iz Alzasa dobio četvorku za svoju predstavu.

SISTEMI OCENJIVANJA U PET LIGA

ENGLESKA           - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
ITALIJA                 - Uglavnom od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
FRANCUSKA       - Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)

 PišeŽeljko PANTELIĆ

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×