{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

SRBI U LIGAMA PETICE: Maestralni Đuričić i hobotnica Dmitrović

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Standardno dobri i Milinković Savić, Milivojević, Lazović i Maksimović, a solidan i Nastasić
SRBI U LIGAMA PETICE: Maestralni Đuričić i hobotnica Dmitrović

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Filip Đuričić je plenio u subotu veče na meču sa Romom. Srpski fudbaler se bukvalno poigravao sa odbranom Đalorosih zajedno sa svojim saigračima iz napadačkog reda Bogom, Berardijem i Kaputom. Odličnu partiju je pružio i Marko Dmitrović koga je As ocenio sa maksimalna tri pika i prozvao ga “Eibarovom hobotnicom”. Standardno dobri su bili Sergej Milinković Savić, Luka Milivojević, Darko Lazović, Nemanja Maksimović, a solidnu partiju je pružio i Matija Nastasić.

 ENGLESKA

 LUKA MILIVOJEVIĆ je odigrao standardno dobru partiju u dresu Kristal Palasa protiv Šefild Junajteda uprkos porazu tima Roja Hodžsona 0:1. Luka je bio među najbolje ocenjenim igračima lonodonskog tima. Od tabloida, poput Sana, je uglavnom dobio šesticu dok mu je Tajms dao sedmicu svrstavajući ga uz Kejhila, Mekartija i Zahu među najbolje u redovima Palasa.

 ITALIJA

 FILIP ĐURIČIĆ je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri protiv Rome. Srpski igrač je proglašen od mnogih glasila, među kojima i od Korijere delo Sporta, za najboljeg fudbalera meča. Filip nije samo postigao gol (četvrti u ovoj sezoni u Seriji A) i napravio asistenciju za vodeći gol Sasuola, nego je tokom celog meča bio konstantna pretnja odbrani Rome i izvor inspiracije igre tima iz Emilije. Naš fudbaler je ocenjen u rasponu od sedmice (Gazeta delo Sport) do osmice (Korijere delo Sport).

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je ponovo gospodario sredinom terena na meču protiv Spala i zaradio je sedmicu od svih izveštača sa meča na Olimpiku. Najbolji opis je dao Tutosport: “To što Lacio maršira u ritmu skudeta može da zahvali, pre svega, Milinkovićevom kvalitetu i kvantitetu na neuralgičnom delu terena. Često se čini da je izolovan, ali je on esencija igre Lacija”.  

DARKO LAZOVIĆ je još jednom bio, kako su ga pojedini italijanski listovi krstili, perpetuum mobile Verone. Srpski igrač je bio stalna pretnja za obranu Milana i od većine listova je dobio sedmicu ili 6,5 dok mu je samo Gazeta dala šesticu uz obrazloženje da je morao da iskoristi bolje svoju brzinu i supremaciju u odnosu na svoje čuvare u dresu Rosonera.  

NENAD TOMOVIĆ se u utopio u sivilo Spala protiv Lacija, mada je istini za volju, kako je to primetila Gazeta, bio najmanje loš defanzivac u redovima tima iz Ferare. Zato je Tomović i dobio peticu dok su njegovi saigrači, uključujući i golmana Berišu ocenjeni sa 4,5.  

DUŠAN VLAHOVIĆ je ušao u igru u drugom poluvremenu. Nije uspeo da promeni tok meča protiv Juventusa, ni da zaradi prelaznu ocenu, ali su svi izveštači složili da je Fjorentina sa njim bila opasnija po gol Ščešnija nego sa Kutroneom. Dušan je uglavnom ocenjen sa 5,5.  

ŠPANIJA

(©AFP)

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je odigrao još jedan vrlo dobar meč u dresu Hetafea i jedan je od stubova tima koji grabi ka Ligi šampiona. Naš reprezentativac je bio među najzaslužnijim igračima madridskog tima za pobedu u Bilbau nad Atletikom 2:0. Zato je ocenjen od Mundo depotiva sa tri zvezdice a madridski dnevnici Marka i As su mu dali po dve zvezdice odnosno pika.  

MARKO DMITROVIĆ je briljirao na golu Eibara protiv Betisa iz Sevilje. As je našeh reprezentativnog čuvara mreže definisao kao Eibarovu hobotnicu, ocenivši ga sa maksimalna tri pika. Marko je dobio visoke ocene i od katalonskih dnevnika Sporta i Munda deportiva (sedmicu i tri zvezdice).  

NEMAČKA

 FILIP KOSTIĆ nije bio na svom nivou protiv Fortune u Diseldorfu. Krilni igrač je zaradio mršavu četvorku od Bilda i još mršavijih 4,5 od Kikera.

MATIJA NASTASIĆ je dobio mali srpski derbi sa Markom Grujićem i pored toga što je meč u Berlinu između Herte i Šalkea 04 završen bez golova. Matija je uz golmana Nibela i kolege u defanzivnoj liniji Kabka bio najbolji u redovima tima iz Gelzenkirhena i uglavnom je ocenjen sa solidnom trojkom.

MARKO GRUJIĆ je bio među najmanje zapaženim igračima Herte i zamenjen je u 63. minutu sa Majerom. Uz Lukebakja i Volfa, Marko je jedini u timu iz Berlina dobio neprelaznu peticu. Istini za volju Kiker je bio manje strog prema Grujiću ocenivši ga sa 4.5.  

NEVEN SUBOTIĆ je, kao i ceo tim Uniona iz Berlina, imao crno popodne u Dortmundu protiv Borusije. Kao i ceo tim  Uniona, Subotić je ocenjen peticom, baš kao i broj golova koji su Berlinci primili.  

FRANCUSKA

(©AFP)

 PREDRAG RAJKOVIĆ nije briljirao u pobedi Remsa nad Anžerom u gostima 4:1. Nije bilo ni potrebe budući da su igrači Remsa odradili dobro svoj posao. Naš golman je ocenjen sa peticom. Na listi najbolje ocenjenih golana Rajković je i dalje na drugom mestu u francuskoj “Ligue 1”

NEMANJA RADONJIĆ je ušao u drugom poluvremenu meča Bordo – Marsej, ali nije uspeo da promeni završni ishod meča koji je ostao nepromenjen 0:0. Radonjić nije dobio ocenu od Ekipa.  

STEFAN MITROVIĆ je imao par kikseva protiv Lila i snosi odgovornost za poraz svog Strazbura na domaćem terenu 2:1. Kapiten tima iz Alzasa je ocenjen sa četvorkom.

SISTEMI OCENJIVANJA U LIGAMA "PETICE"

ENGLESKA     -  Od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
ŠPANIJA           -  zvedice (pikovi) od jedne do tri (jedna je najslabija ocena) su ocene Marke i Asa, od jedne do četiri zvezdice  (Mundo  deportivo),  Sport  ocenjuje od 5 do 10
ITALIJA            -   Od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.
NEMAČKA      -   Od 5 do 1 ( 4 prelazna, 1 maksimalna ocena)
FRANCUSKA  -   Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)

Piše: Željko PANTELIĆ

Najnovije vesti


×