{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srbi tehnološki višak u Bukureštu, plata 485 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Điđi Bekali pobesneo na Marka Momčilovića i Bogdana Planića... I ne samo na njih
Srbi tehnološki višak u Bukureštu, plata 485 evra
(©AFP)

Najorganizovaniji i najbogatiji klub u Rumuniji, ali vara se svako ko misli da je lako sa Điđijem Bekalijem. Kontroverzni gazda FCSB-a nije čovek s kojim se može pregovarati i ne obazire se previše na ustaljene modele pristojnog ponašanja što su na svojoj koži osetili i Bogdan Planić i Marko Momčilović, Srbi na privremenom radu u Bukureštu.

Otišli su tamo da zarade taj “fudbalski lebac“, ali se narednih meseci neće opariti. Besan zbog toga što su odbili da potpišu smanjenje zarade Bekali je Planića i Momčilovića, kao i Kristijana Balgreadana, Arlama Njoerea, Aristidisa Soiledisa, Adrijana Popu i Aleksandrua Stana, proglasio za tehnološki višak – ili kako se to već naziva u rumunskom pravnom sistemu – pa će svi oni ubuduće primati mesečnu platu od 2.340 leja, odnosno 485 evra!

Pobesneo je Bekali, čini se posebno na Planića, mada ostaje pitanje da li će, kad posle svega krenu sudski sporovi, moći da odbrani ovakav potez.
Šta ću? Ako Planić prihvati smanjenje, dobiće pola novca. Situacija je takva, moramo da spasavamo sebe. Igrači moraju da razumeju. Neću da pregovaram sa onima koji ne razumeju“, hladnokrvan je Bekali.

Podsetimo, Planićev ugovor sa FCSB-om ističe na leto, mada dve strane imaju opciju da ga produže do 2021. ako obe budu zadovoljne. Čini se ipak da od toga nema ništa.

Kad već pominjemo rumunski fudbal, slobodan u izboru nove sredine biće i Slavko Perović, pošto je predsednik Dinama iz Bukurešta Florin Prunea priznao da se stranci verovatno neće vraćati u taj klub. Oj je ipak za dogovor sa igračima.
Kresanja plata će morati da bude, ali ne sme se ništa nametati, moramo da razgovaramo sa igračima. To su ljudi, imaju porodice, njihove karijere su kratke. Dugoročno, ni za klub nije dobro ako se pročuje da nema dijaloga sa igračima. Možemo da izgubimo kredibilitet. Posebno sa strancima moramo da budemo pažljivi“, oprezan je Prunea.

Svakako mnogo prijatniji sagovornik od Bekalija. I siromašniji doduše.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×