{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srbi i Lacio su uvek bili dobra priča... Vlahović je sledeći?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Rimljani žele talentovanog napadača
no_image.png

Istorija Lacija sa srpskim fudbalerima je prilično bogata. I bila je to uglavnom uspešna tradicija.

Od Vladimira Jugovića, preko Siniše Mihajlovića, Dejana Stankovića, Darka Kovačevića, Nikole Lazetića, Aleksandra Kolarova, Milana Biševca, Dušana Baste, Filipa Đorđevića, do aktuelne zvezde rimskog kluba Sergeja Milinkovića Savića.

A sada su Nebeskoplavi naciljali još jednog srpskog fudbalera – Dušana Vlahovića! Gazeta delo sport piše da je Vlahović želja Rimljana, ali da nije lako ostvariva.

Talentovani srpski napadač je jedno od otkrovenja ove sezone u Seriji A i sa samo 20 godina je prvi strelac Fjorentine u sezoni sa osam golova. Iako nije bio standardan u prvoj postavi na 22 odigrane utakmice je sa klupe ulazio čak 12 puta. Ipak, bilo je to dovoljno da skauti većih klubova detektuju njegov ogroman potencijal i da ga stave na radar.

Međutim, ko god bude želeo da kupi sledećeg leta, moraće dobro da se namuči. Vlahović ima ugovor sa Fjorentinom do 2023. i toskanski klub ne želi da ga proda. Štaviše, već mesecima traje pritisak Fjorentine na Vlahovića da potpiše novi ugovor sa drastičnim pobećanjem plate od nekoliko puta jer je trenutno jedan od najslabije plaćenih igrača u timu. U Toskani su optimisti da će se to desiti, ali kako vreme prolazi, a parafa na novi ugovor još nema, onda je to bio signal za zainteresovane klubove poput Lacija da ipak krenu u ispitivanje terena.

Rimski klub je prethodnih godina vodio sjajnu transfer politiku i nalazi se u odličnoj finansijskoj situaciji. Koliko god da Fjorentina zacepi cenu za mladog Srbina, postoji prostor za pregovore jer bi Vlahović mogao da bude dugoročno rešenje.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×