{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sportski direktor Borca, adresirano na bivše Zebre: Ili će prihvatiti isplatu 50 posto duga, ili nema ništa!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 19
Po principu uzmi ili ostavi. Čačani bivšim igračima i trenerima u zamenu za deblokadu klupskih trasfera nude sporazumnu isplatu ukupnog duga u iznosu od 33.000.000 dinara. Alternativa je katanac
no_image.png

U bukvalnom smislu “uzmi ili ostavi”, adresirano na sve bivše igrače i trenere FK Borac, šef struke, odnosno sportski direktor Čačana, Vladimir Stanisavljević u intervjuu za MOZZART Sport poručuje:”Nudimo isplatu pedeset posto ukupnog duga svim bivšim igračima i trenerima, kako bi skinuli blokadu, i ušli u prelazni rok kako treba, ili nema ništa. To je ponuda koja stupa na snagu odmah”

Njegova alternativa je katanac! Tako o bauku stečaja čačanskog Borca, zbog zaduženih 33.000.000 dinara  zarad kojih su već duže vremena stopirani trasferi govori Stanisavljević, voljan da podvuče crtu po modelu primenjenom i u drugim klubovima. Nije čudno, a da se takvim fer, direktnim, “fifti-fifti” nastupom uspešno rešavaju problemi, moglo se videti i u mnogim drugim sredinama.

Stvar je jasna, pa Stanisavlejvić za MOZZART Sport decidno kaže: Sporazumna isplata dugovanja, skidanje blokade trasfera ili katanac i reza”, priča u dahu inženjer najmlađeg sastava u istoriji kluba, svestan da mnogi dresu njegovog tima duguju uspešne karijere, pa nastavi”…
Nismo ni dinar zadužili više od dve godine, a plaćali jesmo. Ko je, kako je trošio, zaduživao, to sada nije naš problem. Naše je da platimo, oslobodimo transfere, i krenemo dalje. Plan predviđa reprogram dugovanja prema poveriocima po svim osnovama, a pre svega namirenje potraživanja fizičkih lica, odnosno bivših igrača i trenera”

Postoji li akcioni plan, odnosno da li nameravate da krenete putem kojim je išao košarkaški pogon Partizana?
“Pa, to je jedini mogući model koji već primenjujemo, a s kojim smo već dosta toga namirili. Ponuda je jasna, korektna i konkretna. Verujem da će naši bivši igrači i treneri razumeti kada kažem 50 posto, o čemu sam s nekima od njih već razgovarao. Uostalom, ne govorim vam to napamet, već na osnovu razgovora s pojedincima sa spiska poverilaca. Neka ovo bude javni poziv svim ostalima, pa da završimo s deset godina starom pričom. Tu tačku stavljamo mi koji smo preuzeli klub onda kada je bilo najteže. A kako nam je bilo kada smo od dece pravili ljude, održavali se na površini, to ste vi dobro videli”
Dakle, Borac nudi fer igru, odnosno sporazum zarad skidanja bokade trasfera koja trenutno iznosi približno 33.000.000 dinara, što je da zaokružimo oko 280.000 evra.

“Upravo tako, platili smo mi mnogo, mnogo toga u proteklom periodu, a sada zaista ne da želimo, nego moramo da podvučemo crtu i dođemo na nulu po pitanju dugova prema bivšim članovima kluba. Hoćemo fer igru, i prelazni rok dostojan istorije Boraca”, objašnjava Stanisavljević.

Zaključak je jasan, i previše transparentan da bi ga ma ko zanemario. Konkretno, konsolidacioni program u fokusu je čelnika kluba još od prvog dana stupanja na funkciju. Priču su poveli redsednik Predrag Teofilović, direktor Ivan Stevanović, sportski direktor ujedno i trener Vladimir Stanisavljević i Predrag Kulašević, predsednik supštine FK Borac.
“Tako je… Međutim, ne bi do pozicije razgovora o iskašljavanju knedle u grlu u ovom momenu ni došli da nije bilo grada Čačka, kao ni naših sponzora. Njima čast, a nama obaveza, pa da vidimo šta dalje. To je naša obaveza zarad celog grada i ljudi čije kompanije su uz nas”, rekao je za MOZZART Sport Vladimir Stanisavljević i zaključio:”Sveži smo i orni, pa da vidimo. Neka se prelomi, neka nova – sveža krv prostruji ili neka nas udavi stara bolest. Pa, neko je morao i s njom da se nosi, odnosno prekvita s neizbežnim”!

PIŠE: Miloš MILIĆ
FOTO: Star Sport

Najnovije vesti


×