{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Spasilac Uroš Đurđević: Prvi je golazo, drugi za pobedu i ulogu Sportingovog junaka

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 5
Srpski napadač ušao u formu u Segundi
no_image.png

Skoro dva meseca bez pogotka, a onda tri gola na dve utakmice. Još bitnije: zahvaljujući Urošu Đurđeviću Sporting iz Hihona je isplivao iz opasne zone i krenuo na zaltnoj sredini španske Segunde.

Nekadašnji napadač Partizana najpre je matirao odbranu Ponferadine za slavlje 1:0, da bi u nedelju bio dvostruki strelac na gostovanju Lugu za tek drugo slavlje Asturijanaca van svog stadiona ove sezone. U pravi čas.
Golovi dođu i prođu. Najvažnije je da ekipa pobeđuje. Jeste prvi gol bio lep, ali mi se drugi više sviđa, doneo nam je tri boda“, poručuje popularni Đuka, uz napomenu da mu od ove sezone poleđinu dresa, umesto prezimena, krasi nadimak.

Snimke golova možete pogledati OVDE.

Oba gola u Lugu bila su lepa, međutim, prvi je majstorstvo, veština tehnike uobličena u prostoru i vremenu, pa Španci opavdano kažu da je u pitanju „golazo“, dok je drugi pao tri minuta pre kraja, kad je rođeni Obrenovčanin podsetio na dane kad je vodio crno-bele ka duploj kruni. Dovoljno da ga lokalni mediji krste „spasiocem Sportinga“.

Đurđević je trenutno na učuinku od pet golova i jedne asistencije na 19 utakmica, a priliku da poboljša saldo imaće već u utorak, na susretu Kupa kralja sa Zamorom, dok u subotu u Hihon stiže Ekstramadura.

 

Najnovije vesti


×