{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Španska vlast neće publiku na stadionima kada se sezona nastavi

/ Izvor: mozzartsport.com
Jasan stav tamošnjih nadležnih organa povodom pandemije virusa korona
Španska vlast neće publiku na stadionima kada se sezona nastavi

Posle Italije, Španija je postala drugo najveće žarište virusa korona u Evropi. Sa više od 100.000 zaraženih, tamošnja vlast donela je brojne odluke o sprečavanju širenja zaraze, a ujedno su prekinuta sva sportska nadmetanja, koja će ukoliko budu nastavljena i definitivno biti igrana pred praznim tribinama.

Takav je stav tamošnjih vlasti, koje dodaju da fudbala i ostale sportske zabave neće biti dok god traje vanredno stanje u Španiji. Stadioni će ujedno biti zatvoreni za gledaoce dok god ne bude moglo da se obezbedi kontrolisano širenje virusa. Samim tim, proći će meseci do trenutka kada ćemo ponovo videti publiku kraj terena.

Podsetimo, UEFA je sačinila plan koji nalaže nacionalnim ligama da nastave sa takmičenjima od juna meseca. Već sada je jasno da će Španija to učiniti bez svedoka.
"Fudbal će moći da se igra kada pandemija bude pod kontrolom, ali iza zatvorenih vrata. Nećemo rizikovati da se situacija ponovo destabilizuje i ljudi neće moći na stadion dok se ne obezbedi da nijedna osoba obolela od virusa korona može uđe na stadion. To može da potraje mesecima", stoji u obaveštenju koji su dostavili nadležni u Španiji.

Niko ne želi da postavlja rokove kada bi zabrana mogla da bude uklonjena, ali očekuje se da stadioni neće biti otvoreni bar do naredne jeseni. To će uticati i na odigravanje finala Kupa kralja između Atletik Bilbaa i Real Sosijedada, koji je planiran za odigravanje u Sevilji. Predsednik Fudbalske federacije Španije, Luis Rubiales je istakao da želi da se taj meč odigra pred punim tribinama, ali je jasno da u ovakvoj situaciji to jednostavno nije moguće.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×