{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Španci se ne predaju - Tebas: Odigraćemo sezonu do kraja

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 3
"Najveća bi šteta bila da se ne odigra", kaže prvi čovek La Lige
Španci se ne predaju - Tebas: Odigraćemo sezonu do kraja

Broj zaraženih u Španiji raste velikom brzinom, zemlja je takođe u vanrednom stanju, ali u Fudbalskom savezu Španije su ubeđeni da će nekako naći model da privedu kraju sezonu.

Prvi čovek La Lige Havijer Tebas se nada da će na proleće doći lepši dani za njegovu zemlju, da će virus biti pobeđen, pa da će se onda naći i slobodnog vremena da se fudbalska prvenstva privedu kraju.

Niko ne bi voleo da se prvenstvo proglasi gotovim, jer bi onda sigurno bilo natezanja oko pitanja šampiona, s obzirom na to da Barselona ima samo bod više od Reala.
Tokom celog vikenda sam na telefonu i pričam sa čelnicima fudbalskog saveza, predstavnicima klubova, sa evropskim institucijama, jer moramo da koordinišemo poteze. Čeka nas vrlo bitna nedelja. Trenutno razmatramo sve opcije oko domaćih liga“, rekao je Tebas.

On je u kontaktu i sa predsednicima ostalih evropskih liga, koji imaju isti problem kao Španci.
Redovno se čujem sa ljudima iz Italije, Nemačke i ostalih liga. Tražimo najbolje rešenje za ovu situaciju, jer će ova situacija biti i veliki ekononski udarac za lige i klubove. Pokušavamo da napravimo kalendare takmičenja i siguran sam da ćemo sezonu privesti kraju. Ostalo je 25 odsto prvenstva da se odigra, najveća šteta bi se desila ako se utakmice ne bi igrale“, poručio je Tebas.

Foto: Reuter

Najnovije vesti


×