{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Španci objavili datume: U ponedeljak na trening, 5. juna nastavak Primere

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Naravno, uz striktne mere
no_image.png

Holanđani su raspustili ligu, isti potez povukli su Francuzi, ali će se kako stvari stoje, u većini Evrope, fudbal, ipak, igrati tokom leta. U Španiji, svakako. Tek početkom juna, doduše, ali će se bar igrati.

Tamošnje vlasti obnarodavale su da će sport, samim tim i najpopularnjiji među njima, polako vraća na scenu. Premijer Pedro Sančez objavio je u utorak veče da će počev od ponedeljka, 4. maja sportisti moći ponovo da treniraju na otvorenom. Prvi put otkako su pred naletom virusa COVID-19 stala sva takmičenja.

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja Španije, izdat je protokol koji predviđa striktnoo poštovanje svih mera u cilju bezbednosti sportista i trenera, koji se pre svega tiču higijene, a u njma su naznačeni i datimi od važnost za povratak u trenažni proces i takmičenje.

Najpre, 4. maja igrači će moći da se vrate u trening centre, ali će raditi pojedinačni i to tako što će, po uzoru na Premijer ligu, svaki sportista imati svoju loptu, pod uslovom da trener to od njih traži. Razume se, u cilju zaštite. Prethodno će sve biti dezinfikovano, čak i parking mesta fudbalera. Svakodnevno će biti i testirani na virus korona.

Za 18. maj predviđeni su treninzi u manjim grupama. Grupe će činiti najviše šest igrača, a zajedno sa šefom stručnog štaba i ostalim trenerima i lekarima istovremeno će maksimalno deset ljudi moći da bude na igralištu. Pritom, pre i posle treninga ne smeju da borave u istim prostorijama u okviru sportskog centra, niti da svi istovremeno koriste svlačionice.

Od 1. juna predviđeni su timski treninzi, ali uz pridržavanje striktnog protokola kad su u pitanju mere zaštite i higijene. Španci se nadaju da bi 5. juna mogli da odigraju i prve utakmice, naravno, pred praznim tribinama, uz napomenu da nastavak sezone može da bude odložen za sedam dana, pa bi se u tom slučaju lopta zakotrljala 12. juna.

Inače, kada je košarkaška liga Španije u pitanju, ACB je postavila 31. maj kao poslednji datum kada će odlučiti o igranju turnira sa 12 timova na koji bi se način završila španska liga. Taj turnir ne bi smelo da se završi kasnije od 31. jula.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×