{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šok u Kruševcu: Marko Mišković podneo ostavku posle osam godina i uloženih više od 2.500.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Dosadašnji predsednik preuzeo odgovornost za lošu sezonu
no_image.png

Kriza u Napretku je sve dublja. Ekipa je loše počela drugi deo prvenstva, uoči neplanirane pauze Ivan Stefanović ostao bez posla, na klupu je trebalo da sedne povratnik Dragan Ivanović, uvođenje vanrednog stanja paralisalo je klub u celini, a ojednom ispada da Krušeljani imaju preča posla od imenovanja novog trenera. Da najpre potraže predsednika, jer je u ponedeljak jutro ostavku na čelnu funkiju podneo Marko Mišković, dugogodšnji rukovodilac i finansijer Čarapana.

Kako je objasnio, sebe smatra odgornim što tim iz Lazarevog grada nikog nije pobedio u prolećnom delu prvenstva, što je skupio samo dva boda iz šest utakmica i pao na 12. poziciju superligaške tabele.

Zato je odlučio da ode.
Posle više od osam godina vođenja Napretka, podnosim ostavku na mesto predsednika kluba. Preuzimam odgovornost za lošu sezonu. Veliki obim mojih privatnih obaveza je razlog sve manjeg prisustva u Napretku“, predočio je Mišković u izjavi dostavljenoj medijima.

Uz pojašnjenje da ne može da pruži sebe u maksimalnom kapacitetu.
„Napredak je klub koji ne može da čeka i mora konstantno da napreduje, ime i tradicija to zahtevaju. On traži više od celog čoveka, a ja, u ovom trenutku, ne mogu da pružim to više“.

Prema Miškovićevim rečima, za vreme njegovog mandata pod Bagdalom uloženo je više od 2.500.000 evra. Što na regulisanje duga, što na investicije. 
„Napredak smo preuzeli u trenucima gašenja, kada je dug iznosio 1.500.000 evra, a klub bio na pragu Treće lige. Danas ponosno mogu da kažem da smo za osam godina, isključivo privatnim sredstvima, finansirali apsolutno sve: od troškova kluba do svih komunalnih troškova za održavanje stadiona. Samo infrastrukturna ulaganja, za ovih osam godina, iznosila su više od 1.000.000 evra. Aktivno smo, finansijski, učestvovali u infrastrukturnim ulaganjima u Gradske sportske objekte, koje koriste svi sportisti. Danas Napredak ostavljamo u punom sjaju, na putu stare slave, finansijski pozitivnim i sa odličnom infrastrukturom“.

U pozdravnoj poruci, osetio je potrebu da naglasi:
„Posebno bih se zahvalio zaposlenima u klubu, vernim navijačima koji su sve ove godine bodrili Napredak i Kruševcu na vrlo korektnoj saradnji. Posebna zahvalnosti ide i Fudbalskom savezu Srbije na dosadašnjoj podršci i saradnji“, zaključio je Marko Mišković.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×