{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šok u Hrvatskoj: Modrić bi mogao da robija zbog Zdravka Mamića!

/ Izvor: mozzartsport.com
As Reala iz Madrida optužen za kriminal
Šok u Hrvatskoj: Modrić bi mogao da robija zbog Zdravka Mamića!
Očajan: Luka Modrić

Luka Modrić, kapiten hrvatske reprezentacije, novi je optuženik u procesu koji se vodi protiv Zdravka Mamića i njegovog klana zbog teškog kriminala i izvlačenja novca iz zagrebačkog Dinama, javljaju hrvatski mediji. 

Nakon sprovedene istrage, državno tužilaštvo u Osijeku je pred tamošnjim sudom podiglo optužnicu protiv asa Reala iz Madrida zbog počinjenog kaznenog dela davanja lažnog iskaza u procesu protiv Zdravka Mamića, njegove porodice i saradnika zbog izvlačenja novca iz Dinama putem transfera igrača. 

Prema članu 305. Kaznenog zakona, svedok, veštak, prevodilac ili tumač koji u prethodnom kaznenom postupku, u postupku pred sudom, međunarodnim sudom čiju nadležnost Republika Hrvatska prihvata, arbitražom, u prekršajnom postupku, upravnom postupku, postupku pred javnim beležnikom, da lažni iskaz, nalaz ili mišljenje ili nešto lažno prevede, kazniće se kaznom zatvora od šest meseci do pet godina.

Modrić je u junu 2017. pred osječkim sudom govorio o podeli obeštećenja od svog transfera iz Dinama u Totenham 2007. godine, poslovnim i građanskim konekcijama i ugovorima sa Zdravkom Mamićem te predavanju svog dela odštete u kešu na ruke gazdinoj porodici.

Godinu dana ranije, Modrić je o istim detaljima govorio i na ispitivanju u USKOK-u, a do osječkog suđenja mnoge od tvrdnji je zaboravio.

Zbog toga je danas protiv njega i podignuta optužnica za lažno svedočenje.

Podsetimo, kapiten reprezentacije Hrvatske nedavno se nagodio sa španskim tužilaštvom i izbegao zatvor jer je sa suprugom Vanjom, putem fiktivne firme u Luksemburgu, oštetio poreznu upravu za najmanje 870.728 evra neobračunatog poreza. 

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×