{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Saša Ilić i Nenad Milijaš u urnebesnom intervjuu za Večernje novosti o manje poznatim detaljima sa terena
Smešna strana legendi: Dabogda se izvrnuo, nesrećo!
Saša Ilić i Nenad Milijaš

Šta se desi na terenu – ostaje na terenu. A Saša Ilić i Nenad Milijaš su toliko vremena proveli na njemu, da bi mogli obimnu knjigu da napišu. S obzirom na pripovedački talenat koji su iskazali i u zajedničkom intervjuu za Večernje novosti uvereni smo bila bi bestseler. Legende Partizana i Crvene zvezde pošteno su nas nasmejale jutros, pa da vam prenesemo samo delić urnebesnog intervjua autora Milana Blažića.

Poznata je već priča da se Ilić i Milijaš poznaju odavno, kao i da su se zbližili dok su kao reprezentativci delili sobu. Poznata je, ali ne zvuči isto kad o njoj govori Ilić lično, koji nekako spontano odlazi i u neke druge priče... Počelo se sa cigarama, otišlo se na tikete i sukob sa Zoranom Batom Mirkovićem.
Shvatili smo brzo da odgovaramo jedan drugom u pravom smislu te reči... Svi znaju da pušimo, niko nas nije ganjao. Nije to dobro, naravno, ali šta da se radi. Ta anegdota iz sezone 2004/2005 nije vezana za cigare, ali jeste za tikete. Vodili smo protiv nekoga sa 2:0 ili 3:0. Ostalo mi nekoliko utakmica na tiketu koji sam čekao i ja u poluvremenu da ih izvadim, pogledam, a ne zatvorim vrata od toaleta. Tad je baš naišao Bata i udario po meni: ’Mi krvarimo ovde, ti se zezaš’. Sve je to meni razumljivo, ali sam mislio: Druže, vodimo, bre, 3:0“, smeje se Ilić, koji nije imao probleme samo sa Batom Mirkovićem, doskorašnjim trenerom u Humskoj.
Svega je bilo na terenu, možda se to sada više potencira. Sećam se Dejana Ilića koji me je ’silovao’ sto puta na terenu i to što smo on i ja izgovarali jedan drugom nikad nigde nije verovatno“.

A seća se i Milijaš svojih “ratova“ sa večitim rivalom.
Najveći konflikt na terenu sam imao baš sa Albertom Nađom, a njegov otac mi je, recimo, bio trener u mlađim kategorijama. Na terenu se svašta dogodi što ostaje tamo kad se završi utakmica“.

Ima toga i dalje naravno, mada su se mnoge stvari i promenile.
Ti od starijeg igrača nisi smeo neke stvari da uradiš, to je ovo što Sale kaže za Batu. Sada klinci uđu u svlačionicu i rade 20 puta gore stvari od te njegove. Ranije je postojalo nekoliko novina, sad ti ne treba ništa, društvene mreže donose mnogo veću otvorenost, sve je dostupno. Meni, recimo, zvuči fenomenalno to kada je Šeki dolazio na treninge Partizana dva dana pred derbi i trenirao sa njima. Ma šta fenomenalno, savršeno. Sa mnogo igrača Partizana imam savršen odnos. Na terenu ne mogu očima da ih gledam, posle toga smo odlični drugovi“.

Sale i Miki odavno su već baš dobri, pa jedan o drugom govore samo u superlativu.
Kada bi od nas dvojice napravili jednog, bio bi to solidan evropski igrač. Uzmeš njegovu levicu i dosta ti je. Kad ga vidim kod slobodnjaka u sebi pomislim: Dabogda se izvrnuo, nesrećo“, kaže Ilić.

Rečju: legende!               

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×